A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel például kiváló karácsonyi csemege, amely röpke pillanatok alatt elkészül – na és persze el is fogy.
Közelednek az ünnepek, amikor megtelnek az asztalok mindenfelé jóval, például az elmaradhatatlan zserbóval, az isteni bejglivel vagy a pihe-puha hókiflivel. Bár ezek a sütemények valóban nagyon finomak, hosszú és fáradságos munka eredményei, éppen ezért örülünk azoknak a karácsonyi receptötleteknek, amelyek viszonylag kis energiabefektetéssel is ínycsiklandóak.
Ilyen a mézes sült dió is, amelyhez mutatunk is egy szuperegyszerű és gyors receptet!
A diót forró serpenyőbe szórjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Folyamatosan kevergetjük, egészen addig, míg a cukor folyékony nem lesz, majd hozzáadjuk a mézet is.
Addig rázogatjuk és sütjük, amíg diónk szépen megkaramellizálódik. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni.
Műanyag dobozba rakjuk el, így ugyanis sokáig ropogós marad.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…