Desszert

Karácsonyi ropogós nasi: sült dió mézzel

A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel például kiváló karácsonyi csemege, amely röpke pillanatok alatt elkészül – na és persze el is fogy. 

Közelednek az ünnepek, amikor megtelnek az asztalok mindenfelé jóval, például az elmaradhatatlan zserbóval, az isteni bejglivel vagy a pihe-puha hókiflivel. Bár ezek a sütemények valóban nagyon finomak, hosszú és fáradságos munka eredményei, éppen ezért örülünk azoknak a karácsonyi receptötleteknek, amelyek viszonylag kis energiabefektetéssel is ínycsiklandóak.

Ilyen a mézes sült dió is, amelyhez mutatunk is egy szuperegyszerű és gyors receptet!

Forrás: Damn, I can make that!

Hozzávalók

  • 5 dkg dió
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek méz
  • fahéj

A diót forró serpenyőbe szórjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Folyamatosan kevergetjük, egészen addig, míg  a cukor folyékony nem lesz, majd hozzáadjuk a mézet is.

Addig rázogatjuk és sütjük, amíg diónk szépen megkaramellizálódik. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni.

Műanyag dobozba rakjuk el, így ugyanis sokáig ropogós marad.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago