Forrás: Alaska from Scratch
A méz és a dió a téli időszak nagy sztárjai, melyek remek párost alkotnak együtt: egy kis sült dió mézzel például kiváló karácsonyi csemege, amely röpke pillanatok alatt elkészül – na és persze el is fogy.
Közelednek az ünnepek, amikor megtelnek az asztalok mindenfelé jóval, például az elmaradhatatlan zserbóval, az isteni bejglivel vagy a pihe-puha hókiflivel. Bár ezek a sütemények valóban nagyon finomak, hosszú és fáradságos munka eredményei, éppen ezért örülünk azoknak a karácsonyi receptötleteknek, amelyek viszonylag kis energiabefektetéssel is ínycsiklandóak.
Ilyen a mézes sült dió is, amelyhez mutatunk is egy szuperegyszerű és gyors receptet!
A diót forró serpenyőbe szórjuk, majd hozzáadjuk a barna cukrot. Folyamatosan kevergetjük, egészen addig, míg a cukor folyékony nem lesz, majd hozzáadjuk a mézet is.
Addig rázogatjuk és sütjük, amíg diónk szépen megkaramellizálódik. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni.
Műanyag dobozba rakjuk el, így ugyanis sokáig ropogós marad.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…