Fotó: The Kitchn
A sütőtökös muffin itthon is nagyon divatos lett az elmúlt években, és ez nem véletlen: illatos, puha, és ízletes, amire szinte lehetetlen nemet mondani.
A muffint számtalan változatban elkészíthetjük, lényegében csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. Mivel most igazán beköszöntött az ősz, eljött a sütőtökös változat ideje, amely már régóta népszerű az USA-ban, és az elmúlt években nálunk is egyre divatosabb lett. A sütőtökös muffint végtelenül egyszerű elkészíteni, csak meg kell sütni a sütőtököt, össze kell keverni a hozzávalókat, betolni a sütőbe, és már kész is az ínycsiklandó őszi sütemény.
A meghámozott, kimagozott, kockára vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük, hűlni hagyjuk.
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót. Egy másik tálban elvegyítjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét. A két tál tartalmát sima masszára dolgozzuk, majd a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe egyenletesen elosztjuk.
190 fokos, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a cukrot vízzel összemelegítjük, a narancs héját nagyon alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk, a levét kifacsarjuk. A cukorszirupba csurgatjuk a narancs levét, beleszórjuk héját, végül összeforraljuk.
A muffint narancsos sziruppal leöntve tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…