Így készül nálunk a tökéletes palacsinta

Szokták mondani, hogy a konyhai főzőtudomány a palacsintatésztánál kezdődik. De mégis, hogyan készül az igazán jó palacsinta?

Lehet lekváros, fahéjas, túrós, darált húsos, baconös, gombás, zabos, vagy amilyet csak szeretnénk. A palacsintának ezer arca van, ráadásul tipikusan az az étel, amit bárhol, bárhogy és bármivel meg tudunk enni.

Szerény összetevőiből adódóan gyorsan rásütik, hogy palacsintát sütni bárki tud, és bár való igaz, hogy nem egy nagy ördöngösség, ha igazán finomra vágyunk (és naná, hogy arra vágyunk), akkor érdemes egy-két trükköt megfogadni – például azt, hogy a tésztában a sok cukor felesleges, a jó teflonos sütő pedig aranyat ér.

Természetesen a most következő videóban is a palacsintáé a főszerep: a Vájling konyhájában ezúttal Marcell kollégánk mutatja meg, hogy készül az igazán jó palacsinta, és mire figyeljünk oda a tészta készítésekor.

Hozzávalók

3 tojás
35 dkg liszt (12 ek)
0.5 tej
csipet só
1 ek cukor
2 ek étolaj

Egy keverőtálba 12 evőkanál lisztet és 3 tojást rakunk, majd egy csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral megszórjuk.

A tésztát elkezdjük keverni, öntünk hozzá egy fél deci tejet, és addig kavarjuk, míg nokedli állagot nem kapunk, és csomómentes nem lesz. Mehet bele egy kevéske olaj is.

Ezután felöntjük annyi tejjel, hogy folyamatos kevergetés mellett körülbelül tejszín állagot kapjunk. Ha ez megtörtént, tegyük félre a tésztát fél órára pihenni.

Ha letelt a 30 perc, kezdődhet is a sütés: az első alkalommal nyugodtan használjunk több olajat, hogy a tészta véletlenül se ragadjon oda a serpenyőhöz. Ha kész vannak a palacsinták, ízlés szerint ízesítsük!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago