Ha szereted a hagyományos kókuszgolyót, de az egészséged is szem előtt tartod, akkor a vegán kókuszgolyó receptjét neked találták ki.
Vegánként nem könnyű – sőt talán a legnehezebb – a finom desszertek megtalálása. Természetesen megvehetjük a méregdrága, bolti késztermékeket is, de lássuk be, a házi süteményeknek nincs párja, és legalább tudjuk mi van bennük.
A kókuszgolyó igazi klasszikus finomság, ám létezik egészségesebb változata is. Nagyon könnyen elkészíthető, semmiféle bonyolult konyha hadműveletet nem igényel, ugyanis 10 perc alatt gyakorlatilag már a tányérodon pihenhetnek – természetesen a pihentetési időt leszámítva.
Ezúttal Kizs Bori receptjét hoztuk el, amely nekünk már bevált.
Egy tálban keverjük ki csomómentesre a kókusztejport vízzel.
Adjunk hozzá egy jó érett banánt, az Eléonore kakaóport, a 2-3 evőkanál kókuszreszeléket, majd végül annyi zabpelyhet, amennyit felvesz a massza.
Keverjük jó alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe 2-3 órára pihenni.
Pihentetés után nedves kézzel formáljunk belőle csinos golyócskákat, majd hempergessük meg a maradék kókuszreszelékben.
Borítókép forrása: Tesco
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…