Ha szereted a hagyományos kókuszgolyót, de az egészséged is szem előtt tartod, akkor a vegán kókuszgolyó receptjét neked találták ki.
Vegánként nem könnyű – sőt talán a legnehezebb – a finom desszertek megtalálása. Természetesen megvehetjük a méregdrága, bolti késztermékeket is, de lássuk be, a házi süteményeknek nincs párja, és legalább tudjuk mi van bennük.
A kókuszgolyó igazi klasszikus finomság, ám létezik egészségesebb változata is. Nagyon könnyen elkészíthető, semmiféle bonyolult konyha hadműveletet nem igényel, ugyanis 10 perc alatt gyakorlatilag már a tányérodon pihenhetnek – természetesen a pihentetési időt leszámítva.
Ezúttal Kizs Bori receptjét hoztuk el, amely nekünk már bevált.
Egy tálban keverjük ki csomómentesre a kókusztejport vízzel.
Adjunk hozzá egy jó érett banánt, az Eléonore kakaóport, a 2-3 evőkanál kókuszreszeléket, majd végül annyi zabpelyhet, amennyit felvesz a massza.
Keverjük jó alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe 2-3 órára pihenni.
Pihentetés után nedves kézzel formáljunk belőle csinos golyócskákat, majd hempergessük meg a maradék kókuszreszelékben.
Borítókép forrása: Tesco
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…