Egy korábbi cikkünkből már halhattatok az acai bogyó csodás hatásairól, és az acai bowlról. Most azonban vegyétek fel a bokszkesztyűt, ugyanis a brazil harcosok világába kalauzolunk el bennetek, ahol kiderül, miért imádják ők is ezt a gyümölcsöt!
Az Amazonas folyó buja árterületein növő acai pálmafa termését, ma a világ egyik legtápanyagdúsabb és legegészségesebb gyümölcseként tartják számon. Az őslakosok „içá-çai”, azaz síró gyümölcs néven is ismerték. Az Amazonas bennszülötteinek évszázadok óta hagyományos étele, amely fellelhető a helyiek legendás történeteikben és folklórművészeteikben is.
Az 1950-es években kezdtek el az acai fergeteges egészségügyi hatásaival foglalkozni. Az 1960-as években a Gracie Família – akiknek a modern brazil jiu-jitsut köszönhetjük – az acai bogyót banánnal és guaranával (egyfajta stimuláns) kezdték összekeverni. Azóta az acai a brazil harcosok, szörfösök és minden brazil egészségtudatos ember tápláléka lett.
Nincs szabály arra, hogy hogyan készítsd el az acai tálat, mindenki beleteheti saját elképzeléseit. A brazilok gyakran banánnal, guaranával, papayával és kókuszvízzel készítik, de néhányan almalét is adnak hozzá. Nézzük meg Rolles Gracie – a brazil MMA (vegyes küzdősport) harcművész – hogyan készíti el saját acai bowl-ját!
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…