Fotó: Wise Living Magazine
Az almás céklaleves ízletes és laktató őszi étel, ami tele van vitaminnal, így már csak ezért is érdemes lenne elkészíteni.
A cékla remekül variálható zöldségféle, ám a legtöbb embernek sajnos az ecetes céklasalátában kimerül a történet. Pedig az élénklila zöldségből millió és egy féle szuperfinom étel készíthető, levesnek például egészen fantasztikus, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy feszes, kemény példányokat válasszunk erre a célra.
A cékla és az alma remek párost alkot ebben a levesben, feltétlenül érdemes megpróbálkozni vele.
2 l víz (körülbelül)
A céklát és az almát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. (Érdemes gumikesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az egész kezünk lila legyen a céklától.) Kisebb lábosba belepakoljuk a céklát és az almát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.
Miután felforrt, rajta hagyjuk a tűzön, hogy a cékla is megpuhuljon. Eközben hozzáadjuk a fűszereket: sót, fekete és fehérborsot, valamint a szerecsendiót.
Ha a cékla elkészült, a lábast lehúzzuk a tűzről, majd hideg vízfürdőbe tesszük, hogy majdnem teljesen kihűljön a leves – így nem csapódik majd ki a tejföl.
A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, botmixerrel simára turmixoljuk, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…