Fotó: Wise Living Magazine
Az almás céklaleves ízletes és laktató őszi étel, ami tele van vitaminnal, így már csak ezért is érdemes lenne elkészíteni.
A cékla remekül variálható zöldségféle, ám a legtöbb embernek sajnos az ecetes céklasalátában kimerül a történet. Pedig az élénklila zöldségből millió és egy féle szuperfinom étel készíthető, levesnek például egészen fantasztikus, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy feszes, kemény példányokat válasszunk erre a célra.
A cékla és az alma remek párost alkot ebben a levesben, feltétlenül érdemes megpróbálkozni vele.
2 l víz (körülbelül)
A céklát és az almát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. (Érdemes gumikesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az egész kezünk lila legyen a céklától.) Kisebb lábosba belepakoljuk a céklát és az almát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.
Miután felforrt, rajta hagyjuk a tűzön, hogy a cékla is megpuhuljon. Eközben hozzáadjuk a fűszereket: sót, fekete és fehérborsot, valamint a szerecsendiót.
Ha a cékla elkészült, a lábast lehúzzuk a tűzről, majd hideg vízfürdőbe tesszük, hogy majdnem teljesen kihűljön a leves – így nem csapódik majd ki a tejföl.
A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, botmixerrel simára turmixoljuk, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…