Az almás céklaleves ízletes és laktató őszi étel, ami tele van vitaminnal, így már csak ezért is érdemes lenne elkészíteni.
A cékla remekül variálható zöldségféle, ám a legtöbb embernek sajnos az ecetes céklasalátában kimerül a történet. Pedig az élénklila zöldségből millió és egy féle szuperfinom étel készíthető, levesnek például egészen fantasztikus, csupán arra érdemes odafigyelni, hogy feszes, kemény példányokat válasszunk erre a célra.
A cékla és az alma remek párost alkot ebben a levesben, feltétlenül érdemes megpróbálkozni vele.
2 l víz (körülbelül)
A céklát és az almát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. (Érdemes gumikesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az egész kezünk lila legyen a céklától.) Kisebb lábosba belepakoljuk a céklát és az almát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.
Miután felforrt, rajta hagyjuk a tűzön, hogy a cékla is megpuhuljon. Eközben hozzáadjuk a fűszereket: sót, fekete és fehérborsot, valamint a szerecsendiót.
Ha a cékla elkészült, a lábast lehúzzuk a tűzről, majd hideg vízfürdőbe tesszük, hogy majdnem teljesen kihűljön a leves – így nem csapódik majd ki a tejföl.
A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, botmixerrel simára turmixoljuk, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…