Fotó: Cookidoo
Egy szép, érett sütőtökből mennyei sütőtökleves készíthető, és ha még almát is raksz mellé, még finomabb lesz a végeredmény.
A sütőtök az ősz nagy sztárja, amit főzve, sütve, levesnek, köretnek, mindenhogy imádunk, már csak azért is, mert a narancssárga zöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így az őszi megfázásos időszakban különösen ajánlott a fogyasztása. A sütőtökből természetesen isteni krémleves is készíthető, amely laktató és finom, ráadásul még finomabb és illatosabb lesz, ha egy kevés almát is teszünk mellé.
A sütőtököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd kockára szeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni.
Hozzárakjuk a sütőtököt, majd fedő alatt pár percig pároljuk.
Fűszerezzük őrölt gyömbérrel, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint sóval és borssal is meghintjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
Az almákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd a sütőtökhöz adjuk.
Miután minden puhára főtt, botmixerrel pépesítjük, végül hozzáadjuk a tejszínt, és pár perc alatt összeforraljuk. Pirított tökmaggal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…