A karfiolkrémleves különösen jól jön az őszi megfázásos szezonban, a currys változatot pedig pláne megéri elkészíteni.
Imádjuk a karfiolos ételeket, mert táplálóak, egyszerűek és gyorsak, arról nem is beszélve, hogy tele vannak vitaminnal, így az őszi-téli szezonban különösen ajánlott a fogyasztásuk. A karfiol többek között levesnek is kiváló, készülhet belőle hagyományos, magyaros változat grízgaluskával és sűrű, kiadós krémleves is, amit a legkülönfélébb fűszerekkel, például curryvel is ízesíthetünk.
A lenti recept elkészítése hihetetlenül gyors és egyszerű, szinte el sem lehet rontani, így azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik egyelőre nehezen ismerik ki magukat a konyhában.
1 kg karfiol
20-30 dkg sárgarépa
1-2 evőkanál curry-fűszerkeverék
ízlés szerint só, bors
3 dl natúr joghurt
1 csokor koriander a tálaláshoz
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A répát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A répát egy nagyobb tálba tesszük, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, ezután hozzátesszük a rózsáira szedett karfiolt, és még 15 percig fedő alatt főzzük a zöldségeket.
Egy merőkanállal kinyerünk a levesből, ezt egy tálkában összekeverjük a joghurttal, majd visszaöntjük a többi levesbe. Egyet-kettő hagyjuk rottyanni, majd apróra vágott friss korianderrel forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…