Ha sokat ettünk a húsvéti ünnepek alatt, akkor pont jól fog jönni egy könnyű karalábéleves. Se liszt, de rántás, se tejföl!
Bár gyermekkorunkban utáltuk, felnőttként annál nagyobb rajongói vagyunk a karalábénak. Szívesen esszük például nyersen is, de legjobban levesként szeretjük. Krémlevesként is elkészíthetjük, ez esetben krumplival lehet dúsítani.
Mi a karalábé esetben jobban szeretjük a hagyományos variációt, amit vajas grízgaluskával készítve még jobban feldobhatunk és tartalmasabbá tehetünk.
Mi most egy nagyon laza, könnyed, zöldséges karalábéleves receptet hoztunk tésztával.
Hozzávalók
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.
Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natúr ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…