A savanykás ízvilágú sóskakrémleves télen és nyáron is jó választás, és hidegen és melegen is ugyanolyan finom.
A friss sóskának nincs párja, ám ilyenkor télen sajnos csak a mirelit változat áll a rendelkezésünkre. A sóskakrémleves elkészítése végtelen gyors és egyszerű, így még azok is bátran nekiállhatnak, akik egyelőre nem mozognak otthonosan a konyhában.
20 dkg sóska (friss vagy fagyasztott)
2 tojás
1 krumpli
1 dl tejszín
2 ek tejföl
1 ek vaj
3-4 ek cukor
Ha friss sóskával dolgozunk, akkor az átválogatott sóska szárait levágjuk, majd a megtisztított sóskát alaposan megmossuk (fagyasztott sóska esetében erre értelemszerűen nincs szükség). A krumplit megtisztítjuk, és azonos méretű darabokra vágjuk.
Egy nagyobb edényben vajat hevítünk, majd rádobjuk a sóskát és a kis darabokra vágott krumplit, majd 3-4 percig kavargatjuk.
Ezt követen felöntjük körülbelül 8 dl vízzel, és addig főzzük ameddig a krumpli meg nem puhul (körülbelül 15-20 perc).
Ha a krumpli puha, hozzáadjuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és botmixerrel krémesre pürésítjük.
Visszarakjuk a levest a tűzre, majd hozzáadjuk a tejszínt és ízlés szerint a tejfölt, attól függően, hogy milyen savanykásra szeretnénk. 1-2 percig hagyjuk forrni, majd forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…