Kedvenc csokoládémanufaktúránk, az Eléonore meglepett minket egy jó adagnyi boldogsághormonnal a napokban, amitől ismét dobtunk egy hátast. Ennek apropóján utánajártunk, miért érdemes csokoládét fogyasztanunk, és miért válasszuk minden esetben a minőséget.
Csokit enni olyan mintha szerelmesek lennénk, ugyanis mindkét esetben egy endorfin nevű hormon szabadul fel a testünkben. Amellett persze, hogy a diétába nehezen illeszthető bele, illetve a fogainknak sem tesz a legjobbat, a benne lévő kakaó jótékony hatása felett kár lenne szemet hunynunk.
A csokoládé – pontosabban a benne található kakaó – flavonoidokban gazdag: a memóriánkra, a kognitív megismerési képességeinkre és a figyelmünk összpontosítására is kiváló hatással van. Olyannyira gazdag különböző antioxidánsokban, hogy a Chemistry Central Journalben publikált kutatás szerint, nyugodtan felveheti a versenyt olyan “szupergyümölcsökkel” mint az acai bogyó, az áfonya vagy a gránátalma.
Évente hazánkban több tonna édesség fogy, aminek nagy részét a csokoládé teszi ki. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a fogyasztók tisztában legyenek azzal, hogy miért fizetnek, és egyes összetevők milyen hatással vannak a szervezetünkre. Ennek érdekében a gyanúsan olcsó csokoládékat, ahol az összetevők listája megdöbbentően hosszú, jobb ha hanyagoljuk.
Mint mindenre, így a csokoládéra is igaz, hogy ne essünk vele túlzásba, és kerüljük a rossz minőségű változatokat. Ezekhez szeretnénk most nektek ajánlani egy kiváló minőségű kézműves csokoládémárkát, az Eléonore-t. Minden egyes terméküket kézzel és a legnagyobb odafigyeléssel készítik hagyományos temperálással. A 100%-os kézműves technika előnye pedig az, hogy teret enged a természetes eljárásoknak, így felesleges a mesterséges töltő-és sűrítőanyagok használata.
Napjaink túltápláltság- és allergiadömpingje mellett egyre nagyobb az igény a glutén- és cukormentes termékekre. Sajnos a csokoládés termékek nagy része liszttel és búzaszármazékokkal dúsított – hogy a cukkorról már ne is beszéljünk – ilyen arányok mellett pedig nem könnyű finom, ugyanakkor egészséges csokoládét találni a piacon. Van azonban egy jó hírünk is: az Eléonore ugyanis gondolt az érzékenységben szenvedőkre is, így számos termékük glutén- és cukormentes formában is kapható. Mi is kipróbáltuk a hozzáadott cukor nélküli, maltittal készült különlegességeket, amelyeket jó szívvel ajánlunk az olvasóinknak: bűntudat nélküli finomságok, amelyek felvehetik a versenyt bármelyik “nem mentes” termékkel.
Az Eléonore kézműves termékei hazánkban, Solton egy kis házikóban egy óriási márványasztalon születnek. A csokoládé mellett más egészségtudatos termékek – mogyorókrémek, nápolyik, gluténmentes zabvariációk, kakaópor, forrócsokoládék – is kaphatóak a márka égisze alatt, amelyekből a cukormentes nápolyikat is volt szerencsénk kipróbálni. Természetesen azok sem okoztak csalódást: éppúgy a megszokott Eléonore minőséget kaptuk, ahogy azt vártuk!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…