Szezonja van a kapornak, vettünk is egy jó nagy csokorral, és kapormártást varázsoltunk belőle.
Egy igazi, klasszikus kapormártás szerintünk bármit képes feldobni: halat, főtt húst, sülteket, de a zöldségfasírtokat is. Nem csak mártásként ízletes, de a kovászos uborkának, a túrónak, a tojásnak és különböző gombaféléknek is remek párja. Nem mellesleg mártogatósként is megállja a helyét, mi például szívesen tunkoljuk bele a répát vagy a zeller.
A kapor ráadásul nem csak a konyhában jön jól, de az egészségünknek is jót tesz: A-, B-, E-vitaminokban gazdag, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot és cinket. Sőt, még folsavakban is bővelkedik, antimikrobiális hatása pedig a fokhagymáéval vetekszik. Egy igazi vitaminbomba!
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A kaprot is apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, 1-2 percig pároljuk kis lángon, majd felöntjük 4-5 dl vízzel és fűszerezzük.
Amikor megfőtt a kapor (ez kb 30 perc) megcsináljuk a rántást, és berántjuk. Utána kevés tejföllel lágyítjuk, és teszünk hozzá 1 tk ecetet és ugyanannyi cukrot.
Borítókép forrása: Mindmegette
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…