Forrás: Marmiton
Bár a francia hagymaleves elsőre talán bizarrnak tűnhet, a franciák egyik legfinomabb leveséről van szó, amelyet mi magyarok is nagyon egyszerűen elkészíthetünk.
A franciák híres nevezetes étele kevés hozzávalót igényel, viszonylag pénztárcabarát, és gyorsan elkészíthető, nem is beszélve arról, hogy egy a hideg őszi napokon egy tál gőzölgő leves mennyire jól tud esni.
A francia hagymaleves szíve-lelke, amitől igazán finom lesz, az bizony a cukor. Bár ez nagyon nem hangzik diétásnak (mellesleg nem is az), ha igazán finom levest szeretnénk, akkor akármennyire is jó lenne, a cukrot semmiképpen ne felejtsük ki a levesből.
A vajat megpirítjuk picit, majd ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál cukor, és ezt addig hagyjuk így főni, amíg a cukor meg nem olvad és el nem kezd egy picit karamellizálódni. Ha a vajunk már kezd barnulni a cukorral, akkor mehet a lábasba a vékonyra a karikára szeletelt hagyma, amelyet közepes lángon 6-8 percig pirítjuk (közben kevergetjük).
A borral és az alaplével felöntjük, de ha nem szeretnénk, bor nélkül is készíthetjük.
Felforraljuk, majd a tejszínt hozzáadva 20 percig kis lángon kevergetés mellett főzzük.
Tálaláskor 2-féle sajtot és levesgyöngyöt teszünk a tányérba.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…