A füge édes ízét, nemcsak nyersen és aszalva, de lekvár formájában is érdemes kipróbálni. Egy olyan fügelekvár receptet mutatunk, amelyet mi már leteszteltünk, és megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat!
A füge az egyik legősibb kultúrnövényünk. Már a bibliai Ádám és Éva is fügefa levelet viselt öltözék gyanánt. Eredetileg azonban Kis-Ázsia, Izrael és Szíria környékéről származik, mára azonban az Antarktisz kivételével bármelyik kontinensen megterem. Számos B-vitamin található benne, magas glükóz-és fruktóztartalma miatt pedig könnyen felhasználható energiaforrás.
A füge édes íze emellett fokozza az endorfinok kiválasztását, a benne található növényi rostok pedig szépítik a bőrt. Kár lenne kihagyni, úgyhogy most megmutatjuk, hogyan készíts belőle garantáltan zamatos lekvárt!
Hámozzuk meg a nyers fügét, majd botmixer segítségével pürésítsük össze. Tegyük egy nagyobb fazékba, majd közepes tűz mellett folyamatosan kavargassuk körülbelül 30-40 percen keresztül. Ezután hozzáönthetjük a fruktózt, várjuk meg, míg az felolvad, majd 5-10 percig ismét forraljuk. Ezután jöhet az egész citrom leve és a zselatin, rottyantsuk össze, és már kész is! Meríthetjük is lekvárt a fazékból a befőttes üvegekbe, majd 2-3 percre fordítsuk a fejük tetejére a teli üvegcséket. Az isteni fügelekvár süteményekbe és a reggeli pirítósra kenve is mennyei!
Photo:WE – Plates https://www.woodenearth.com/collections/wooden-plates-online
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…