A sóska igencsak megosztó étel, pedig ha jól van elkészítve, akkor nagyon ízletes lehet. Ezúttal a klasszikus sóskamártás receptjét hoztuk el.
Egyesek szerint kétféle ember létezik: sóska-vagy spenótpárti. Ha jobban belegondolunk, ebben tényleg van valami, bár mi azon ritka tábort erősítjük, akik mind a spenótot, mind a sóskát szeretik.
Egy szó, mint száz a sóska valóban egy megosztó étel, a “nemszeretem” érzésen pedig a menzai szósz sem segített sokat. Bár a sóskának kora tavasszal van szezonja, fagyasztott formában egész évben elkészíthető. A fagyasztott verzióban ugyanúgy benne maradnak a vitaminok és a tápanyagok, úgyhogy ne idegenkedjünk tőle: ha friss változatban esetleg nem tudjuk megvásárolni, remek alternatíva a fagyasztott is.
A sóska kellemes savanykássága különösen üdítő hatású a meleg évszakokban. A jó sóskamártás titka pedig nem más, mint egy picinyke tejszín és egy kevés cukor. Ez utóbbi esetében azonban figyeljünk a mennyiségre, ne legyen túl sok, ami elnyomhatja a ízét, de túl kevés se, amely miatt savanyú maradhat a mártás.
A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.
Ezt a receptet annak is érdemes elkészíteni, aki inkább a spenót pártján áll a sóskával szemben!
Borítókép forrása: Blondi konyhája
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…