Az aszalt gyümölcsök minden évszakban elérhetőek, télen például gyümölcsleves formájában is érdemes elkészíteni őket.
Bár a gyümölcsleves hallatán a finom, friss gyümölcsök ugranak be elsőként, de tudtátok, hogy aszalványokból is készíthetünk ízletes gyümölcslevest? Ha még nem próbáltátok, érdemes neki adni neki egy esélyt, mert az aszalt gyümölcsleves télen is képes egy kis könnyed nyári hangulatot csempészni a konyhába.
Ez a leves remekül működik egy finom kacsa vagy egy sima fokhagymás sertéssült előtt is.
Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, majd 1-2 dl vízbe áztatjuk. A fahéjat és a szegfűszeget 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük.
Felforralunk kb.6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót.
Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és lassú tűzön, vigyázva, 5-10 percen át összeforraljuk.
Amikor jól kiforrt, leszűrjük, ízesítjük a citrom levével, és belerakjuk az aszalt gyümölcsöket.
Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
Kész is az aszalt gyümölcsleves, amelyet tálaláskor megszórhatunk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal is.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…