Fotó: Kosher Everyday
Az aszalt gyümölcsök minden évszakban elérhetőek, télen például gyümölcsleves formájában is érdemes elkészíteni őket.
Bár a gyümölcsleves hallatán a finom, friss gyümölcsök ugranak be elsőként, de tudtátok, hogy aszalványokból is készíthetünk ízletes gyümölcslevest? Ha még nem próbáltátok, érdemes neki adni neki egy esélyt, mert az aszalt gyümölcsleves télen is képes egy kis könnyed nyári hangulatot csempészni a konyhába.
Ez a leves remekül működik egy finom kacsa vagy egy sima fokhagymás sertéssült előtt is.
Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk, majd 1-2 dl vízbe áztatjuk. A fahéjat és a szegfűszeget 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük.
Felforralunk kb.6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót.
Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet, és lassú tűzön, vigyázva, 5-10 percen át összeforraljuk.
Amikor jól kiforrt, leszűrjük, ízesítjük a citrom levével, és belerakjuk az aszalt gyümölcsöket.
Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
Kész is az aszalt gyümölcsleves, amelyet tálaláskor megszórhatunk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal is.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…