Bár sok gyereknek inkább a rémálma, nekünk viszont nagy kedvence volt a spenótszósz még gyerekkorunkban is. Nagyon finoman elkészíthető, mellesleg tápanyagtartalma sem utolsó. Igyekszünk visszahozni a gyerekkori ízeket, így most hagyományos formában készítjük el tükörtojással.
Böjti időszakban különös nagy segítség lehet a spenót, készíthetjük mártásként, rakott egytálételbe vagy szószként. Szerintünk egy hagyományos, fokhagymás spenótszósznak egyszerűen nincs párja, nem is cifráztuk, az egyik legalapabb receptből készítettük el! Tojással tálva pedig laktató és egészséges is lesz. Jó párosítás szerintünk…
A spenótot felforraljuk. Mindeközben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomkodjuk a fokhagymát, majd elkeverjük a rántásban, és pár pillanat erejéig lepirítjuk.
Ezután azonnal felhígítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótra, és jó alaposan eldolgozzuk őket.
Ez követően felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd az utolsó mozzanatként összeforraljuk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…