Fotó: allreceipes.com
Tökételes fogás, ha szeretnénk picit a hagyományos pizza ízeket egészségesebb vonalra vinni. Plusz pont, hogy a család minden tagja saját maga „díszítheti” a saját tortillla-pizzáját, így kicsik és nagyok is kedvük szerint variálhatják a feltétet és az öntetet is. Egy klasszikus alap receptet mutatunk be, a különböző variációkat pedig rátok bízzuk, ki-ki kedve szerint formálja belőle a kedvenc pizzáját. A teljes elkészítési idő 25 perc.
Hozzávalók
1 cs tortilla ( 4-6-8 db kiszerelés kapható itthon)
1,5 tk olívaolaj
fokhagyma por
só
bors
4 ek paradicsomszósz
Kaliforniai paprika, apróra vágva
2 lilahagyma, apróra vágva
0,5 csésze reszelt mozzarella sajt
0.5 csésze trappista sajt
1 tasak szárított oregánó
sonka, szalámi (ízlés szerint)
csemege kukorica (ízlés szerint)
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
A tortillla lapot tegyük a sütőpapírra, kenjük meg olivaolajjal , szórjunk rá pici sót és fokhagymaport és tegyük a sütőbe, 3-5 percre, amíg aranysárága sül. Ne süssük túl, mert akkor kiszárad és túl kemény lesz.
Ezután vegyül ki a sütőből, kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg oregánóval, és mehet rá minden finomság – hagyma, paprika, szalámi, sonka – minden, amit csak szeretnénk. Miután végeztünk, szórjuk meg jó alaposan reszelt sajttal.
Tegyük vissza a sütőbe még pár percre, amíg a sajt teljesen rá nem olvas. Tálaláskor pluszban oregánóval még díszíthetjük.
Ha a vastagabb tésztát kedveljük, akkor 2 tortilla lap közé tegyünk reszelt sajtot és első körben ezt süssük aranybarnára, utána pedig mehet rá a paradicsomszósz és a többi feltét.
Jó étvágyat kívánunk!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…