A palacsinta nemcsak édesen finom, a húsos hortobágyi mellett a zöldségekkel töltött változatot is érdemes kipróbálni.
A palacsinta nemcsak fahéjas, lekváros és túrós lehet, millió és egy féle ínycsiklandó sós változat is létezik, amelyek legalább olyan finomak, mint édes társaik. A zöldséges verzióknál maradva, a tésztát szinte bármilyen zöldséggel meg lehet tölteni: mehet bele gomba, borsó, zeller és répa is, ráadásul nem muszáj a friss alapanyagokkal bíbelődni, hiszen a mirelit és a konzerv is bőven megteszi.
40 dkg finomliszt
4 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
Töltelék:
120 g konzerv csiperkegomba
100 g konzerv kukorica
50 g konzerv borsó
50 g konzerv répa
5 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
75 g natúr joghurt
2 ek olívaolaj
A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a szódavizet és a csipet sót. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, nyugodtan hígíthatjuk szódavízzel.
Tehetünk bele olajat is, hogy a sütésnél ne ragadjon le.
Fél óráig pihentetjük.
A palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk, majd megsütjük a palacsintákat.
A konzerv zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A pertezselymet apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk. Miután lehúztuk a tűzről, hozzáöntjük a joghurtot, majd majoránnával és kakukkfűvel fűszerezzük.
A joghurtos szószt összekeverjük a zöldségekkel, majd minden palacsintatésztára egy kevés tölteléket halmozunk. Megszórjuk reszelt sajttal, és ízlés szerint feltekerjük a tésztát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…