Homemade Fried Corn Fritter with Zucchini and Parsley
Ha szeretnétek feldobni a hagyományos fasírt receptjét, akkor hús helyett próbáljátok ki, hogy édeskés kukoricával készítitek el. A kukoricafasírt szerintünk nagyon finom, sokféleképpen variálható és kifejezetten egészséges.
A zöldségfasírtok nagy divatjukat élük, köszönhetően annak, hogy egyre inkább kezd háttérbe szorulni a húsfogyasztás a hétköznapokban. A hús nélküli fasírtokat ráadásul nagyon sokféleképpen tudjuk felhasználni, gluténmentesen is elkészíthetjük, sőt akár a vegán életmódba is beleilleszthetőek, ha a tojást és a tejet nem használunk az elkészítésükhöz.
A kukoricánál kevésbé tudunk elképzelni finomabb és egyszerűbb csemegét – és egyébként is lassan szezonja van -, fasírtként pedig különösen ajánlott kipróbálni. Ehetjük zsömlében, két kenyér közé rakva burgerként, főzelékekhez feltétként, de salátákhoz is jól illik.
A kukorica levét leöntjük, egy tálba szórjuk, a többi hozzávalót is beletesszük, legvégén a tejet. Lazán összekeverjük, olyan legyen az állaga, mint a nokedlinek, de persze itt a liszt csak ahhoz kell, hogy összefogja a zöldséget.
Ne fűszerezzük túl, úgy finom, ha gyengén ízesítjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ebbe kanalazzuk a pufánkokat, egy kicsit még el is lapogathatjuk. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük (pár perc), és tálalhatjuk is.
Kész is az isteni kukoricafasírt.
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…