Homemade Fried Corn Fritter with Zucchini and Parsley
Ha szeretnétek feldobni a hagyományos fasírt receptjét, akkor hús helyett próbáljátok ki, hogy édeskés kukoricával készítitek el. A kukoricafasírt szerintünk nagyon finom, sokféleképpen variálható és kifejezetten egészséges.
A zöldségfasírtok nagy divatjukat élük, köszönhetően annak, hogy egyre inkább kezd háttérbe szorulni a húsfogyasztás a hétköznapokban. A hús nélküli fasírtokat ráadásul nagyon sokféleképpen tudjuk felhasználni, gluténmentesen is elkészíthetjük, sőt akár a vegán életmódba is beleilleszthetőek, ha a tojást és a tejet nem használunk az elkészítésükhöz.
A kukoricánál kevésbé tudunk elképzelni finomabb és egyszerűbb csemegét – és egyébként is lassan szezonja van -, fasírtként pedig különösen ajánlott kipróbálni. Ehetjük zsömlében, két kenyér közé rakva burgerként, főzelékekhez feltétként, de salátákhoz is jól illik.
A kukorica levét leöntjük, egy tálba szórjuk, a többi hozzávalót is beletesszük, legvégén a tejet. Lazán összekeverjük, olyan legyen az állaga, mint a nokedlinek, de persze itt a liszt csak ahhoz kell, hogy összefogja a zöldséget.
Ne fűszerezzük túl, úgy finom, ha gyengén ízesítjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ebbe kanalazzuk a pufánkokat, egy kicsit még el is lapogathatjuk. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük (pár perc), és tálalhatjuk is.
Kész is az isteni kukoricafasírt.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…