Ha szeretnétek feldobni a hagyományos fasírt receptjét, akkor hús helyett próbáljátok ki, hogy édeskés kukoricával készítitek el. A kukoricafasírt szerintünk nagyon finom, sokféleképpen variálható és kifejezetten egészséges.
A zöldségfasírtok nagy divatjukat élük, köszönhetően annak, hogy egyre inkább kezd háttérbe szorulni a húsfogyasztás a hétköznapokban. A hús nélküli fasírtokat ráadásul nagyon sokféleképpen tudjuk felhasználni, gluténmentesen is elkészíthetjük, sőt akár a vegán életmódba is beleilleszthetőek, ha a tojást és a tejet nem használunk az elkészítésükhöz.
A kukoricánál kevésbé tudunk elképzelni finomabb és egyszerűbb csemegét – és egyébként is lassan szezonja van -, fasírtként pedig különösen ajánlott kipróbálni. Ehetjük zsömlében, két kenyér közé rakva burgerként, főzelékekhez feltétként, de salátákhoz is jól illik.
A kukorica levét leöntjük, egy tálba szórjuk, a többi hozzávalót is beletesszük, legvégén a tejet. Lazán összekeverjük, olyan legyen az állaga, mint a nokedlinek, de persze itt a liszt csak ahhoz kell, hogy összefogja a zöldséget.
Ne fűszerezzük túl, úgy finom, ha gyengén ízesítjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és ebbe kanalazzuk a pufánkokat, egy kicsit még el is lapogathatjuk. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük (pár perc), és tálalhatjuk is.
Kész is az isteni kukoricafasírt.
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…