Mostanság egyre többet készítünk zöldségekből fasírtot: egyrészt mert egészségesek, másrészt mert a nagy melegben egyébként sem kívánjuk a húst. Ezúttal a lilakáposzta fasírt receptjére esett a választásunk, és nagyon jól döntöttünk!
Ha nincs meg, hogy mi legyen az esti menü, de az biztos, hogy sokat nem akarsz vele bíbelődni, akkor válaszd a zöldségfasírtot! Szerintünk egy igazi életmentő kajaötlet, amit ha nem bő olajban, hanem tepsiben sütünk ki, akkor még egészséges is. A ropogós zöldségfasírtokat ehetjük magában is, de ha mártogatóst készítünk hozzá, akkor még finomabbak lesznek. Ha pedig még ennél is tartalmasabbat szeretnénk, akkor dobjunk össze egy gyors főzeléket vagy salátát is mellé.
Bár már sokféle zöldségfasírtot kipróbáltunk – például a cukkinifasírtot, a kukoricafasírtot vagy a céklafasírtot – ha valaki szereti a lilakáposztát, érdemes kipróbálnia ebben a formában.
A káposztát a reszelő nagy lyukán reszeljük le, sózzuk be, majd hagyjuk állni egy 10 percet. Ezután nyomkodjuk ki belőle a vizet amennyire csak tudjuk.
A fokhagymát vágjuk fel finomra, és a fűszerekkel, a tojással, a liszttel, valamint a morzsa felével keverjük össze.
Formázzunk apró golyókat, és hempergessük meg a maradék morzsában őket. Forró olajban süssük ki őket, majd papírtörlőn csepegtessük le.
Forrás: Nosalty
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…