A sárgarépa krémleves selymes, fűszeres és illatos, éppen olyan, amilyen egy őszi este jól tud esni. 

A sárgarépa nem csak a húslevesbe való, de önállóan, krémleves formájában is megállja a helyét. A krémlevesek készítése ráadásul mindig hálás feladat, abszolút meglepetésmentes, így tuti ötlet, ha a kísérletezést most inkább kihagynánk, és biztosra akarunk menni.

A sárgarépa krémleves a sütőtökhöz hasonlóan készül, és ahhoz hasonlóan érdemes fűszeresre készíteni. Bár nagyon kevés alapanyagból is összedobható, ha kicsit gourmet-ra vágyunk reszeljünk hozzá friss gyömbért, és szórjuk meg egy kis kurkumával, az ízorgia garantált lesz!

Forrás Mindmegette

Hozzávalók

  • 10 darab sárgarépa
  • 2 darab hagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 darab babérlevél
  • 4 darab fokhagyma gerezd
  • 1 csipet chilipaprika
  • 1 csipet só, bors
  • 1 deciliter tejszín
  • 1 liter víz

Egy kevés olajon megpirítjuk a hagymakockákat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. (Itt adhatjuk az ételhez a csilipaprikát is, ha szeretnénk.)

A kurkumát, köményt, sót, borsot keverjük össze egy kisebb tálban, majd öntsük a lábasba, utána pedig alaposan forgassuk össze az egészet.

Most jöhetnek a vékonyra karikázott sárgarépák. Addig pirítsuk tovább az ételt, amíg a répa egészen kicsit oda nem kap, ettől lesz ugyanis jó zamatos és kellemesen édes az íze.

Amikor már itt-ott barnás a sárgarépa (NEM FEKETE!), öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a babérleveleket is, és fedjük le!

Amikor a répa már majdnem megpuhult, botmixerrel turmixoljuk össze, és öntsük hozzá a tejszínt (természetesen használhatunk növényi tejszínt, vagy akár tejfölt is).

Recept forrása[sc name=”facebook” ]: Só és bors

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

2 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

2 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

6 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

7 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago