A sárgarépa krémleves selymes, fűszeres és illatos, éppen olyan, amilyen egy őszi este jól tud esni. 

A sárgarépa nem csak a húslevesbe való, de önállóan, krémleves formájában is megállja a helyét. A krémlevesek készítése ráadásul mindig hálás feladat, abszolút meglepetésmentes, így tuti ötlet, ha a kísérletezést most inkább kihagynánk, és biztosra akarunk menni.

A sárgarépa krémleves a sütőtökhöz hasonlóan készül, és ahhoz hasonlóan érdemes fűszeresre készíteni. Bár nagyon kevés alapanyagból is összedobható, ha kicsit gourmet-ra vágyunk reszeljünk hozzá friss gyömbért, és szórjuk meg egy kis kurkumával, az ízorgia garantált lesz!

Forrás Mindmegette

Hozzávalók

  • 10 darab sárgarépa
  • 2 darab hagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 darab babérlevél
  • 4 darab fokhagyma gerezd
  • 1 csipet chilipaprika
  • 1 csipet só, bors
  • 1 deciliter tejszín
  • 1 liter víz

Egy kevés olajon megpirítjuk a hagymakockákat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. (Itt adhatjuk az ételhez a csilipaprikát is, ha szeretnénk.)

A kurkumát, köményt, sót, borsot keverjük össze egy kisebb tálban, majd öntsük a lábasba, utána pedig alaposan forgassuk össze az egészet.

Most jöhetnek a vékonyra karikázott sárgarépák. Addig pirítsuk tovább az ételt, amíg a répa egészen kicsit oda nem kap, ettől lesz ugyanis jó zamatos és kellemesen édes az íze.

Amikor már itt-ott barnás a sárgarépa (NEM FEKETE!), öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a babérleveleket is, és fedjük le!

Amikor a répa már majdnem megpuhult, botmixerrel turmixoljuk össze, és öntsük hozzá a tejszínt (természetesen használhatunk növényi tejszínt, vagy akár tejfölt is).

Recept forrása[sc name=”facebook” ]: Só és bors

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

4 nap ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

5 nap ago

Fedezd fel a Mosóparfüm varázsát: Friss megközelítés a mosóillatok világában

A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…

3 hét ago

A Z generáció szakít az alkohollal? Új trend hódít a fiatalok körében

Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…

2 hónap ago

Randi a Mekiben? Valentin-napi varázslat a Nyugati téren!

Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…

2 hónap ago

Zuhanykabinos spa-élmény otthon: Pihenés és könnyű desszertek a tökéletes estéhez

A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…

4 hónap ago