A sárgarépa krémleves selymes, fűszeres és illatos, éppen olyan, amilyen egy őszi este jól tud esni. 

A sárgarépa nem csak a húslevesbe való, de önállóan, krémleves formájában is megállja a helyét. A krémlevesek készítése ráadásul mindig hálás feladat, abszolút meglepetésmentes, így tuti ötlet, ha a kísérletezést most inkább kihagynánk, és biztosra akarunk menni.

A sárgarépa krémleves a sütőtökhöz hasonlóan készül, és ahhoz hasonlóan érdemes fűszeresre készíteni. Bár nagyon kevés alapanyagból is összedobható, ha kicsit gourmet-ra vágyunk reszeljünk hozzá friss gyömbért, és szórjuk meg egy kis kurkumával, az ízorgia garantált lesz!

Forrás Mindmegette

Hozzávalók

  • 10 darab sárgarépa
  • 2 darab hagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 darab babérlevél
  • 4 darab fokhagyma gerezd
  • 1 csipet chilipaprika
  • 1 csipet só, bors
  • 1 deciliter tejszín
  • 1 liter víz

Egy kevés olajon megpirítjuk a hagymakockákat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. (Itt adhatjuk az ételhez a csilipaprikát is, ha szeretnénk.)

A kurkumát, köményt, sót, borsot keverjük össze egy kisebb tálban, majd öntsük a lábasba, utána pedig alaposan forgassuk össze az egészet.

Most jöhetnek a vékonyra karikázott sárgarépák. Addig pirítsuk tovább az ételt, amíg a répa egészen kicsit oda nem kap, ettől lesz ugyanis jó zamatos és kellemesen édes az íze.

Amikor már itt-ott barnás a sárgarépa (NEM FEKETE!), öntsük fel fél liter vízzel, dobjuk bele a babérleveleket is, és fedjük le!

Amikor a répa már majdnem megpuhult, botmixerrel turmixoljuk össze, és öntsük hozzá a tejszínt (természetesen használhatunk növényi tejszínt, vagy akár tejfölt is).

Recept forrása[sc name=”facebook” ]: Só és bors

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago