Az olaszok konyhájából nemcsak a tésztákat és a pizzákat érdemes ellesni, hanem a salátákat is. Itt van mindjárt a toszkán gyökerű panzanella, amely nagyon egyszerű, ugyanakkor roppant aromás saláta. Csempésszünk bele egy kis nyarat ezekbe a borongós hétköznapokba!
Semmiképpen ne dobd a kukába a szikkadt kenyeret, hiszen ebbe a salátába például pont erre lesz szükségünk. A kenyér isteni módon képes átszívni a paradicsom és a szósz levét, ha a legegyszerűbb módon készítjük, úgy is nagyon finom, de persze nagyon sokféle módon gazdagítható.
Ha már mediterrán saláta a panzanella, akkor szardellafilével, kapri- vagy olajbogyóval is fel lehet dobni, de ha ezeket az összetevőket nem szeretjük, akkor nyugodtan el is hagyhatjuk őket.
A kenyeret egy centi szeletkékre vágjuk, sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal. 180 fokos sütőbe toljuk, majd kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A paradicsomot és az uborkát eközben felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk.
A megpirult kenyérkéket a fokhagymával bedörzsöljük, majd szépen felkockázzuk és tálba helyezzük a paradicsommal, az uborkával, a hagymával, a salátamixel, a szardellával egyetemben. Picit sózzuk, borsot örülünk rá, és meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal, ezt aztán alaposan összekutyuljuk. Ízlés szerint petrezselyemmel vagy bazsalikommal meghintve tálaljuk.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…