A saksuka a mi lecsónktól eltérően buggyantott tojással és paradicsompürével készül, és az egyik legfinomabb meleg reggeli, amit valaha kóstoltunk.
A lecsó a magyar konyha kihagyhatatlan és klasszikus fogása, amelyet rengetegféleképpen lehet variálni, de többnyire paprika paradicsom, hagyma és tojás kerül bele. Az izraeliek lecsója ehhez képest merőben más, az arányokon túl, a fűszerezés különbözteti meg ezt az ételt minden más lecsótól, amit a hazai gasztronómia ismer.
A hagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
Kevés olajon sütjük a hagymát és a paprikát, amikor már kezd a hagymának színe lenni, mehet hozzá a fokhagyma, a sűrített paradicsom, az egészet rövid ideig sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd így sütjük még kb. 10-15 percig.
Ezt követően fogjuk a tojásokat és ráütjük a zöldségek, majd mint a tükörtojást készre sütjük. Levesszük a tűzről, petrezselyemmel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk. Ha van otthon póréhagyma, karikákra vágva azzal is megszórhatjuk.
A saksuka gazdagítható feta sajttal vagy éppen kolbásszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…