Fotó: Johnsonville
A saksuka a mi lecsónktól eltérően buggyantott tojással és paradicsompürével készül, és az egyik legfinomabb meleg reggeli, amit valaha kóstoltunk.
A lecsó a magyar konyha kihagyhatatlan és klasszikus fogása, amelyet rengetegféleképpen lehet variálni, de többnyire paprika paradicsom, hagyma és tojás kerül bele. Az izraeliek lecsója ehhez képest merőben más, az arányokon túl, a fűszerezés különbözteti meg ezt az ételt minden más lecsótól, amit a hazai gasztronómia ismer.
A hagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
Kevés olajon sütjük a hagymát és a paprikát, amikor már kezd a hagymának színe lenni, mehet hozzá a fokhagyma, a sűrített paradicsom, az egészet rövid ideig sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd így sütjük még kb. 10-15 percig.
Ezt követően fogjuk a tojásokat és ráütjük a zöldségek, majd mint a tükörtojást készre sütjük. Levesszük a tűzről, petrezselyemmel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk. Ha van otthon póréhagyma, karikákra vágva azzal is megszórhatjuk.
A saksuka gazdagítható feta sajttal vagy éppen kolbásszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…