Fotó: Johnsonville
A saksuka a mi lecsónktól eltérően buggyantott tojással és paradicsompürével készül, és az egyik legfinomabb meleg reggeli, amit valaha kóstoltunk.
A lecsó a magyar konyha kihagyhatatlan és klasszikus fogása, amelyet rengetegféleképpen lehet variálni, de többnyire paprika paradicsom, hagyma és tojás kerül bele. Az izraeliek lecsója ehhez képest merőben más, az arányokon túl, a fűszerezés különbözteti meg ezt az ételt minden más lecsótól, amit a hazai gasztronómia ismer.
A hagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
Kevés olajon sütjük a hagymát és a paprikát, amikor már kezd a hagymának színe lenni, mehet hozzá a fokhagyma, a sűrített paradicsom, az egészet rövid ideig sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd így sütjük még kb. 10-15 percig.
Ezt követően fogjuk a tojásokat és ráütjük a zöldségek, majd mint a tükörtojást készre sütjük. Levesszük a tűzről, petrezselyemmel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk. Ha van otthon póréhagyma, karikákra vágva azzal is megszórhatjuk.
A saksuka gazdagítható feta sajttal vagy éppen kolbásszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…