A saksuka a mi lecsónktól eltérően buggyantott tojással és paradicsompürével készül, és az egyik legfinomabb meleg reggeli, amit valaha kóstoltunk.
A lecsó a magyar konyha kihagyhatatlan és klasszikus fogása, amelyet rengetegféleképpen lehet variálni, de többnyire paprika paradicsom, hagyma és tojás kerül bele. Az izraeliek lecsója ehhez képest merőben más, az arányokon túl, a fűszerezés különbözteti meg ezt az ételt minden más lecsótól, amit a hazai gasztronómia ismer.
A hagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.
Kevés olajon sütjük a hagymát és a paprikát, amikor már kezd a hagymának színe lenni, mehet hozzá a fokhagyma, a sűrített paradicsom, az egészet rövid ideig sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd így sütjük még kb. 10-15 percig.
Ezt követően fogjuk a tojásokat és ráütjük a zöldségek, majd mint a tükörtojást készre sütjük. Levesszük a tűzről, petrezselyemmel vagy korianderzölddel megszórva tálaljuk. Ha van otthon póréhagyma, karikákra vágva azzal is megszórhatjuk.
A saksuka gazdagítható feta sajttal vagy éppen kolbásszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…