Fotó: Cook the Story
A zellerkrémleves ízletes és laktató fogás, ráadásul hamar el lehet készíteni, és kedvedre variálhatod a levesbetéteket.
A zeller több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely miatt érdemes rendszeresen fogyasztani: szerves nátrium, kalcium, foszfor, vas, magnézium, kálium és néhány nyomelem is megtalálható benne, továbbá serkentőleg hat a veseműködésre, így vízhajtásra is kiváló. Az egyik legegészségesebb zöldség ráadásul nemcsak a húslevesbe és a Waldorf-salátába jó, isteni krémleves is készíthető belőle, amely pikk-pakk elkészül, és igazán felmelegít a hűvös napokon.
4 db zeller
2 l víz
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
A zeller megmossuk, megtisztítjuk, közepes méretű kockákra vágjuk, majd megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megpuhult, hozzászórjuk a szerecsendiót és a chilipelyhet, majd turmix segítségével simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer újraforraljuk.
Tálalhatjuk levesgyönggyel, pirított bacondarabokkal vagy reszelt sajttal is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…