A zellerkrémleves ízletes és laktató fogás, ráadásul hamar el lehet készíteni, és kedvedre variálhatod a levesbetéteket.
A zeller több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amely miatt érdemes rendszeresen fogyasztani: szerves nátrium, kalcium, foszfor, vas, magnézium, kálium és néhány nyomelem is megtalálható benne, továbbá serkentőleg hat a veseműködésre, így vízhajtásra is kiváló. Az egyik legegészségesebb zöldség ráadásul nemcsak a húslevesbe és a Waldorf-salátába jó, isteni krémleves is készíthető belőle, amely pikk-pakk elkészül, és igazán felmelegít a hűvös napokon.
4 db zeller
2 l víz
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
chilipehely ízlés szerint
2 dl főzőtejszín
A zeller megmossuk, megtisztítjuk, közepes méretű kockákra vágjuk, majd megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
Ha megpuhult, hozzászórjuk a szerecsendiót és a chilipelyhet, majd turmix segítségével simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer újraforraljuk.
Tálalhatjuk levesgyönggyel, pirított bacondarabokkal vagy reszelt sajttal is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…