A sóska igencsak megosztó étel, pedig ha jól van elkészítve, akkor nagyon ízletes lehet. Ezúttal a klasszikus sóskamártás receptjét hoztuk el.
Egyesek szerint kétféle ember létezik: sóska-vagy spenótpárti. Ha jobban belegondolunk, ebben tényleg van valami, bár mi azon ritka tábort erősítjük, akik mind a spenótot, mind a sóskát szeretik.
Egy szó, mint száz a sóska valóban egy megosztó étel, a “nemszeretem” érzésen pedig a menzai szósz sem segített sokat. Bár a sóskának kora tavasszal van szezonja, fagyasztott formában egész évben elkészíthető. A fagyasztott verzióban ugyanúgy benne maradnak a vitaminok és a tápanyagok, úgyhogy ne idegenkedjünk tőle: ha friss változatban esetleg nem tudjuk megvásárolni, remek alternatíva a fagyasztott is.
A sóska kellemes savanykássága különösen üdítő hatású a meleg évszakokban. A jó sóskamártás titka pedig nem más, mint egy picinyke tejszín és egy kevés cukor. Ez utóbbi esetében azonban figyeljünk a mennyiségre, ne legyen túl sok, ami elnyomhatja a ízét, de túl kevés se, amely miatt savanyú maradhat a mártás.
A kiolvasztott sóskapürét összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd felforraljuk. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel és a liszttel, és ezzel sűrítjük a mártást, további 5 percig főzve alacsony lángon, míg el nem készül.
Ezt a receptet annak is érdemes elkészíteni, aki inkább a spenót pártján áll a sóskával szemben!
Borítókép forrása: Blondi konyhája
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…