Sportolóknak

Isteni fasírt hús és tojás nélkül: a magyaros répafasírt

Ha nincs időnk órákat forgolódni a konyhában, de a pizzarendelés helyett inkább valami egészséges és házi készítésűt ennénk, akkor a répafasírt a nekünk való választás. Szerintünk szuper az állaga és az íze is tökéletes.

Van az úgy, hogy nem csak hétköznap szorul az ember egy gyors vacsora tippre, hanem hétvégén is. Ezzel egyébként nincs is semmi probléma, erre vannak az életmentő receptjeink, amelyek már párszor kihúztak minket a csávából, ilyen például a répafasírt receptje is.

A répafasírt már csak azért is jó választás, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, semmi extravagáns összetevő nem szükségeltetik hozzá, nem mellesleg pedig még egészséges is.

Mi imádjuk burgonyafőzelékkel tálalni, de más köret is remekül illik hozzá, például a borsófőzelék, de a sima sült krumpli is.

Hozzávalók

  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 közepes db cukkini
  • 1 tk só
  • 1 közepes db lila hagyma
  • 120 g zabpehelyliszt (a darált zabpehely is tökéletes)
  • 1 ek majoranna
  • 2 ek füstölt pirospaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 ek lenmag
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 150 g zsemlemorzsa

Sütőzsiradék

  • 8 dl napraforgó olaj

 

Reszeljük le a sárgarépát és a cukkinit, szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Kissé megereszti a levét, ekkor az a dolgunk, hogy jó alaposan nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.

Egy tálba helyezzük vissza a kifacsart zöldségeket, majd keverjük hozzá a zablisztet,  lenmagot, az olívaolajat és a fűszereket.

Alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk a masszából golflabda méretű kis golyócskákat. Ha szeretnénk lapítgassuk ki őket, úgy még könnyebben átsülnek.

Forgassuk meg a golyókat/korongokat a zsemlemorzsában, majd felforrósított olajban süssük őket aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Borítókép forrása: Vegalife.hu

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago