Ennél a Keto-barát sült csirke elkészítésénél a lisztet jól elhagytuk, viszont cserébe parmezánnal és panko morzsával tesszük még egészségesebbé. A mandulaliszt lesz a mi legjobb barátunk a tökéletesen ropogós csirke elérésének érdekében.

Ezt a csirkét ismét sütőben sütjük, hogy kihagyjuk a felesleges olajat, de hidd el így is olyan csirkemell lesz belőle, amelyről rajtad kívül senki meg sem mondaná, hogy nem tocsogó olajban sült. Nyugodtan használj csirke felső- vagy alsócombot is, csak ne feledd, hogy a sütési idő hosszabb lesz! Ha a csont nélküli, bőr nélküli csirkét választod, érdemes csökkentened a sütési időt.

Összetevők 6-8 személyre:

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 és negyed óra

6 csontos, bőrös csirkemell (kb 1.8 kg)

Frissen őrölt fekete bors
2 nagy tojás
120 g tejszín
120 g mandulaliszt
350 g finomra tört panko morzsa
120 g frissen reszelt parmezán
1 tk. fokhagyma por
1/2 tk. paprika

A fűszeres majonézes mártáshoz
120 g majonéz
1 1/2 tk. bármilyen általad kedvelt csípős szósz

Akkor kezdjünk is neki 🙂

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban keverjük össze a tojást és a tejszínt. Egy másik kisebb tálban keverjük össze a mandulalisztet, a panko morzsánkat, a parmezánt, a fokhagymaport és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.

Egyesével dolgozva mártsuk a csirkehúst a tojásos keverékbe, majd a mandulalisztes keverékbe, és nyomkodjuk meg, hogy minél jobban rátapadjanak az összetevők. Helyezzük a csirkét az előkészített sütőlapra, majd irány a forróság.
Süssük addig, amíg a csirke aranybarna nem lesz és a belső hőmérséklet eléri a 73°-ot, ez körülbelül 45 perces intervallum.

Miközben sül a csirkénk készítsük el a mártogatós szószt: Egy közepes tálban keverjük össze a majonézt és az imádott csípős szószunkat. Adjunk hozzá még csípős szószt a kívánt erősségtől és ízélménytől függően.
A csirkét melegen, mártogatós szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! Ha tetszett oszd meg bátran szeretteiddel és barátaidnak!

Nyers Marcell

Recent Posts

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

4 óra ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

4 óra ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

4 nap ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

4 nap ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

3 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago