Ennél a Keto-barát sült csirke elkészítésénél a lisztet jól elhagytuk, viszont cserébe parmezánnal és panko morzsával tesszük még egészségesebbé. A mandulaliszt lesz a mi legjobb barátunk a tökéletesen ropogós csirke elérésének érdekében.

Ezt a csirkét ismét sütőben sütjük, hogy kihagyjuk a felesleges olajat, de hidd el így is olyan csirkemell lesz belőle, amelyről rajtad kívül senki meg sem mondaná, hogy nem tocsogó olajban sült. Nyugodtan használj csirke felső- vagy alsócombot is, csak ne feledd, hogy a sütési idő hosszabb lesz! Ha a csont nélküli, bőr nélküli csirkét választod, érdemes csökkentened a sütési időt.

Összetevők 6-8 személyre:

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 és negyed óra

6 csontos, bőrös csirkemell (kb 1.8 kg)

Frissen őrölt fekete bors
2 nagy tojás
120 g tejszín
120 g mandulaliszt
350 g finomra tört panko morzsa
120 g frissen reszelt parmezán
1 tk. fokhagyma por
1/2 tk. paprika

A fűszeres majonézes mártáshoz
120 g majonéz
1 1/2 tk. bármilyen általad kedvelt csípős szósz

Akkor kezdjünk is neki 🙂

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban keverjük össze a tojást és a tejszínt. Egy másik kisebb tálban keverjük össze a mandulalisztet, a panko morzsánkat, a parmezánt, a fokhagymaport és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.

Egyesével dolgozva mártsuk a csirkehúst a tojásos keverékbe, majd a mandulalisztes keverékbe, és nyomkodjuk meg, hogy minél jobban rátapadjanak az összetevők. Helyezzük a csirkét az előkészített sütőlapra, majd irány a forróság.
Süssük addig, amíg a csirke aranybarna nem lesz és a belső hőmérséklet eléri a 73°-ot, ez körülbelül 45 perces intervallum.

Miközben sül a csirkénk készítsük el a mártogatós szószt: Egy közepes tálban keverjük össze a majonézt és az imádott csípős szószunkat. Adjunk hozzá még csípős szószt a kívánt erősségtől és ízélménytől függően.
A csirkét melegen, mártogatós szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! Ha tetszett oszd meg bátran szeretteiddel és barátaidnak!

Nyers Marcell

Recent Posts

Mitől annyira ellenállhatatlanok a csokoládék és melyek a legfinomabbak?

Gondoltál már arra, miért olvad el a lelked is egy kocka csokitól? Lerántjuk a leplet…

7 nap ago

Sült tökmag, őszi varázs – amikor a konyha illata visszahozza a gyerekkorod

Van valami egészen megmagyarázhatatlan abban, ahogy az őszi levegőben megjelenik a sült tök és a…

2 hét ago

Férfiak, akik nem használnak szappant – és mégis illatoznak (vagy legalábbis nem büdösek)

Miért mondanak le egyre többen a tusfürdőről, és vajon tényleg működik ez a „soapless” életmód?…

2 hét ago

Mosogatógép bekötése otthon – mikor, hogyan és miért érdemes szakemberre bízni?

A modern konyha egyik legkényelmesebb berendezése a mosogatógép. Megspórolja a kézi mosogatás idejét, víztakarékos, és…

2 hét ago

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

3 hét ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

3 hét ago