Ennél a Keto-barát sült csirke elkészítésénél a lisztet jól elhagytuk, viszont cserébe parmezánnal és panko morzsával tesszük még egészségesebbé. A mandulaliszt lesz a mi legjobb barátunk a tökéletesen ropogós csirke elérésének érdekében.

Ezt a csirkét ismét sütőben sütjük, hogy kihagyjuk a felesleges olajat, de hidd el így is olyan csirkemell lesz belőle, amelyről rajtad kívül senki meg sem mondaná, hogy nem tocsogó olajban sült. Nyugodtan használj csirke felső- vagy alsócombot is, csak ne feledd, hogy a sütési idő hosszabb lesz! Ha a csont nélküli, bőr nélküli csirkét választod, érdemes csökkentened a sütési időt.

Összetevők 6-8 személyre:

Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 és negyed óra

6 csontos, bőrös csirkemell (kb 1.8 kg)

Frissen őrölt fekete bors
2 nagy tojás
120 g tejszín
120 g mandulaliszt
350 g finomra tört panko morzsa
120 g frissen reszelt parmezán
1 tk. fokhagyma por
1/2 tk. paprika

A fűszeres majonézes mártáshoz
120 g majonéz
1 1/2 tk. bármilyen általad kedvelt csípős szósz

Akkor kezdjünk is neki 🙂

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban keverjük össze a tojást és a tejszínt. Egy másik kisebb tálban keverjük össze a mandulalisztet, a panko morzsánkat, a parmezánt, a fokhagymaport és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk.

Egyesével dolgozva mártsuk a csirkehúst a tojásos keverékbe, majd a mandulalisztes keverékbe, és nyomkodjuk meg, hogy minél jobban rátapadjanak az összetevők. Helyezzük a csirkét az előkészített sütőlapra, majd irány a forróság.
Süssük addig, amíg a csirke aranybarna nem lesz és a belső hőmérséklet eléri a 73°-ot, ez körülbelül 45 perces intervallum.

Miközben sül a csirkénk készítsük el a mártogatós szószt: Egy közepes tálban keverjük össze a majonézt és az imádott csípős szószunkat. Adjunk hozzá még csípős szószt a kívánt erősségtől és ízélménytől függően.
A csirkét melegen, mártogatós szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! Ha tetszett oszd meg bátran szeretteiddel és barátaidnak!

Nyers Marcell

Recent Posts

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

3 nap ago

Megérkezett Magyarországra a McDonald’s legendás Grimace Shake – Te kipróbálnád a lila őrületet?

Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…

4 nap ago

Főzni csak stílusosan – Miért dobják fel a főzőműsorokat az OLED TV-k?

Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…

2 hét ago

A VIBE Budapest titka: ízek, koktélok és nonstop party

Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…

2 hét ago

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

4 hét ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

4 hét ago