Fotó: Simply Delicious
Ha szezonja van a sütőtöknek, érdemes tésztafélékhez is kipróbálni: a sütőtökös-tejszínes spagetti jó példája annak, hogyan lehet gyorsan, finomat és egészségeset készíteni.
A sütőtökös spagetti egy gyorsan kész, krémes tészta, amelynek szép narancsos színe a legszürkébb napokba is képes színt varázsolni. Készíthetjük bármilyen tésztából, de szerintünk spagettiből a legfinomabb.
Érdemes egy kevéske baconnel is megspékelni, annál finomabb lesz.
Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Abban a 8-10 percben, míg fő a tészta, bőven elkészíthetjük a szószt.
Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a hagymát vágjuk apró kockákra, a sütőtököt félcentis kockákra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre. A vajat hevítsük fel, pirítsuk meg rajta a felcsíkozott baconszalonnát, a hagymát, a fokhagymát, és szórjuk meg a száráról leszedett kakukkfűlevelekkel. Rakjuk hozzá a felkockázott sütőtököt, és pároljuk kb. 4 percet.
Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg alaposan, hagyjuk felforrni, és a 10 dkg sajt felét morzsoljuk bele.
1 percig kevergetve még forraljuk, ezután húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a frissen leszűrt, még forró tésztát. A tűzre visszarakva fogassuk át alaposan, tálaljuk frissen, mind a négy adag tetejére osszuk el a maradék sajtot, és szórjuk meg egy kevés kakukkfűvel.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…