Cikkünk főszereplője nem egy tipikus fasírt, hiszen a szokásos összetevők helyett ezúttal a tonhal és a zabpehely kapja a főszerepet.
A nagymama fasírtjához természetesen semmi sem fogható, de azért nem árt, ha néhanapján egy-két különlegesebb változattal is megpróbálkozunk. Persze létezik számtalan vega fasírt is, a gombától elkezdve a cukkinin át, de ezúttal egy tonhalból készült receptet mutatunk.
A tonhal fasírt igazi villámfogás, hiszen semmi különösebb macerát nem igényel az elkészítése, a fűszerek, a hagyma és a tojás mellett csupán tonhalkonzerv és zabpehely szükségeltetik hozzá. Jó hír továbbá, hogy nem muszáj a drágább tonhalat megvásárolni, hiszen tökéletes hozzá az olcsóbb, morzsásabb változat is. Arra viszont érdemes odafigyelnünk, hogy ne olajos, hanem sós lében eltett tonhalat használjuk.
A kinyomkodott, lecsepegtetett tonhalat egy tálba rakjuk, és villával alaposan összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd meglocsoljuk a tabascóval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután beleforgatjuk az apróra vágott lila hagymát is, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
Vizes kézzel a masszából csinos golyókat formálunk, majd egy kevés olívaolajon kisütjük őket. Kínálhatunk mellé párolt brokkolit és quinoát is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…