Tudatos

Diet Bite – a nagy nápolyi teszt

Ugye előfordult már veletek, hogy a TV előtt ülve nápolyit kezdtetek majszolgatni, aztán a film végére már csak a morzsás zacskó maradt? Na, velünk ez már jó párszor megesett, ilyenkor nem kis adag lelkiismeret furdalással álltunk fel a TV mellől. Jó hír, hogy a lelkifurka elkerülhető. A Diet Bite nápolyikat teszteltük!

Nem is olyan rég, volt egyszer egy nápolyi….

Mielőtt fejest ugranánk a tesztelés eredményeibe, engedjétek meg, hogy csakis a tisztánlátás végett, beszéljünk picit a nápolyi születéséről. Az első nápolyi 1898-ban látott napvilágot a Manner édesipari vállalkozásnak köszönhetően Bécsben. Bár nápolyi ostya néven született meg cikkünk szereplője, mára már inkább csak nápolyiként emlegetjük.
Felmerül azonban a kérdés, hogyha a nápolyi őshazája nem az olasz csizma, hanem a császári Bécs, akkor mégis mi köze van az édességnek Nápolyhoz? Nos, az első nápolyi ostyák krémjének alapjául szolgáló mogyorót, nem máshonnan, mint névadójáról, azaz Nápoly környékéről szerezték be a készítők.

Mára már annyiféle nápolyi létezik, hogy összeszedni is nehéz lenne. Hogy csak néhányat említsünk, lehet citromos, mogyorós, csokis, vaníliás, puncsos vagy éppen csokoládéval bevont (parány néven ismerhetjük). Tulajdonképpen csak a nápolyikészítők fantáziája szab határt a finomságok ízvilágának.

Miben más a Diet Bite nápolyi?

Mint már a fülszövegben is említettük, nehéz leállni a nápolyi evéssel, ha már egyszer belefogtunk. Nem is lenne ezzel gond, ám a nápolyi jó, hagyományos édességhez mérten tele van finomított cukorral. A Diet Bite nápolyijai éppen ebben formabontók!

A xilittel azaz nyírfacukorral édesített finomságok ugyanis, semmiben sem tértek el cukros társaiktól, illetve egy valamiben mégis: sokkal egészségesebbek! Sőt, nekünk kifejezetten bejött, hogy nem a geijl utóíz maradt a szánkban utána, hanem az enyhén édesített ostyadarabokat lehetett csak érezni. Citromos, valamint kakaós-vaníliás változatban próbáltuk ki. Utóbbi nápolyi egészen megkapó volt, hála annak, hogy kétféle tölteléket is tartalmazott, így ez nekünk különösen bejött.

Imádunk szőrszálhasogatni, így jó alaposan górcső alá vettük az összetevőket. Mint általában minden élelmiszeripari terméknél, itt is igaz, hogy minél rövidebb az összetevők listája, annál jobb minőségre számíthat a vásárló. E tekintetben is teljesen elégedettek voltunk, ugyanis a xiliten, a pálmazsíron, a sütőporon, a liszten és a són kívül, csak a krém ízét adó kakaót és citromolajat találtuk.

Külön köszönet a gyártónak, hogy odafigyelve a csomagolásra nem egy összetört nápolyit vihettünk haza. A desszertek ugyanis hála a csomagolásnak épségben hazaértek, és teljes pompájukban tudták megmutatni magukat.

Mi jó szívvel tudjuk ajánlani a Diet Bite termékeit azoknak, akik nem akarnak lemondani a nápolyi-élményről, de mellőznék a cukrokat. Ti próbáltátok már?

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago