Gordon Ramsay körbefőzi a földet

Hamarosan itthon is bemutatják Gordon Ramsay utazó-főzősműsorát! A sztárséf Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén.

[tds_warning]Az Új Utakon első évada hatalmas sikerrel ment világszerte, szeptembertől pedig érkezik a második évad a National Geographic csatornára.[/tds_warning]

Az epizódokban a sztárséf előbb megismeri a legkülönlegesebb és legizgalmasabb helyi recepteket, majd a vadonban keményen megdolgozik ezek alapanyagainak beszerzésért: szédítő hegyfalakat mászik meg, több méteres hullámokkal viaskodik, cápák között úszkál, és járhatatlan őserdőkben tör előre.

Forrás National GeographicJon Kroll

Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat; Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit. Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják jószágaikat egy rizsföld sártengerében.

[ads-quote-center cite=”]„Az új epizódokban hét, általunk eddig nem érintett régiót fedezünk fel, egymástól gyökeresen eltérő gasztronómiai szokásokkal és hagyományokkal” – mondta Ramsay a sorozat második évadáról. „Az utazásunk során lehetőségünk nyílik személyesen találkozni és beszélgetni – sőt együtt főzni – a helyiekkel, miáltal rendkívül mély ismereteket szerezhetünk ezekről a távoli népekről és kultúrákról.”[/ads-quote-center]

A fő hangsúly mindezzel együtt természetesen a főzésen és a konyhai praktikákon van: helyi szakértőktől és szakácslegendáktól Ramsay valamennyi, általa felkeresett országban ősi recepteket és gasztronómiai szokásokat sajátít el, majd, az epizódok csúcspontjaként, házigazdájával az oldalán el is készít egy-egy frissen tanult vagy megálmodott ételt. Utazásai, ahogy remélte, rendkívül inspirálóan hatnak rá: minden ember, akivel beszél, minden tradicionális ínyencség, amit kóstol, és minden alapanyag, amit nagy nehézségek árán beszerez, egy-egy új recept megalkotására ihletik.

Forrás National GeographicJustin Mandel

Gordon Ramsay, amikor épp nem az életéért kűzd valamelyik egzotikus országban, az idejét részben Los Angeles-ben, részben Londonban tölti. Jelenleg otthon tökéletesíti mindazokat a recepteket, amelyeket a forgatás alatt tanult és már alig várja, hogy bemutassa a világnak az új ételeit.

Az Új Utakon a világ 172 országában, összesen 43 nyelven kerül a National Geographic képernyőjére. Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.

[sc name=”facebook” ]

Vajling
Vajling

Recent Posts

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

2 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

2 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

6 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

6 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

2 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago