Forrás: National Geographic/Justin Mandel
Hamarosan itthon is bemutatják Gordon Ramsay utazó-főzősműsorát! A sztárséf Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén.
[tds_warning]Az Új Utakon első évada hatalmas sikerrel ment világszerte, szeptembertől pedig érkezik a második évad a National Geographic csatornára.[/tds_warning]
Az epizódokban a sztárséf előbb megismeri a legkülönlegesebb és legizgalmasabb helyi recepteket, majd a vadonban keményen megdolgozik ezek alapanyagainak beszerzésért: szédítő hegyfalakat mászik meg, több méteres hullámokkal viaskodik, cápák között úszkál, és járhatatlan őserdőkben tör előre.
Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat; Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit. Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják jószágaikat egy rizsföld sártengerében.
[ads-quote-center cite=”]„Az új epizódokban hét, általunk eddig nem érintett régiót fedezünk fel, egymástól gyökeresen eltérő gasztronómiai szokásokkal és hagyományokkal” – mondta Ramsay a sorozat második évadáról. „Az utazásunk során lehetőségünk nyílik személyesen találkozni és beszélgetni – sőt együtt főzni – a helyiekkel, miáltal rendkívül mély ismereteket szerezhetünk ezekről a távoli népekről és kultúrákról.”[/ads-quote-center]
A fő hangsúly mindezzel együtt természetesen a főzésen és a konyhai praktikákon van: helyi szakértőktől és szakácslegendáktól Ramsay valamennyi, általa felkeresett országban ősi recepteket és gasztronómiai szokásokat sajátít el, majd, az epizódok csúcspontjaként, házigazdájával az oldalán el is készít egy-egy frissen tanult vagy megálmodott ételt. Utazásai, ahogy remélte, rendkívül inspirálóan hatnak rá: minden ember, akivel beszél, minden tradicionális ínyencség, amit kóstol, és minden alapanyag, amit nagy nehézségek árán beszerez, egy-egy új recept megalkotására ihletik.
Gordon Ramsay, amikor épp nem az életéért kűzd valamelyik egzotikus országban, az idejét részben Los Angeles-ben, részben Londonban tölti. Jelenleg otthon tökéletesíti mindazokat a recepteket, amelyeket a forgatás alatt tanult és már alig várja, hogy bemutassa a világnak az új ételeit.
Az Új Utakon a világ 172 országában, összesen 43 nyelven kerül a National Geographic képernyőjére. Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…