Gasztroturizmus

Magyar egyetemi hallgató lett az Olivier Roellinger szakácsverseny győztese

Két év után ismét magyar győztese lett az Olivier Roellinger ifjúsági szakácsversenynek, ezúttal a BGE KVIK hallgatója, Erdélyi Flóra nyerte el az első helyezettnek járó elismerést. 

Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny a koronavírus miatt rendhagyó módon online került megrendezésre, amelyben Erdélyi Flóra az első hely mellett a közönségdíjat is hazavihette. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítettek el, amelyet egy decemberig elküldött, 3 perces videó formájában kellett prezentálni a zsűri előtt – tudhattuk meg a BGE oldaláról.

szuvidált makrélafilé, tintahal tintával színezett házi cannellonival, langyos céklasalátával, szívkagyló kocsonyával és fehérbor sabayonnal. Fotó: BGE

Flóra 2020 tavasza óta készült a megmérettetésre, és mivel az ő videója kapta a legtöbb like-ot is, az első helyezés mellett a közönségdíjat is elvihette. A beküldött videókban nem csak az ételeket kellett bemutatni a versenyzőknek, de azt is el kellett mondaniuk, hogy miért éppen az adott alapanyagot választották, emellett pedig azt is bizonyítaniuk kellett, hogy a fenntartható halászat hívei.

A háziasszonyi étele pedig citrusos makrélavagdalt pisztáciás bundában, hagymás törtburgonya, narancsos párolt kelkáposztacsíkok és fokhagymás majonézmártás volt. Fotó: BGE

A világhírű francia séf nevével fémjelzett szakácsversenyt 2010-ben rendezték meg először, ám a járvány miatt 2020-ban csak online keretek között valósult meg, melynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. Az idei versenyen 6 nemzet összesen 17 képviselője, köztük 3 pincér mérte össze tudását.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago