Egy dél-franciaországi vendéglő a világ legjobbja?

Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.

A koppenhágai Noma – René Redzepi vendéglője -, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World’s 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.

Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.

A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.

Ilyen fogásocskák vannak.

A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának “a gyermekkori mosolyokért”, Brazíliának, felesége hazájának “élete szerelméért”, továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.

Vajling

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

1 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

1 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago