Itt a kedvenc regényeid is megfőzik – jópofa könyves éttermek

Már többször is említettük, hogy a gasztronómia mellett nagy szerelmünk az olvasás, és a legjobb, hogy a kettő közösen is járhat. A fővárosban ugyanis nem ritkák a könyves éttermek, ezekből mutatunk most hármat. 

Laurel Budapest

A VII. kerületben járunk, a Kertész utcában, ahol valójában egy bárt kell keresnünk, pontosabban egy bárral együttműködő boltot. A könyvebolt neve Babérliget, így ebben is összekapcsolódnak a bárral, amelynek Laurel neve latinul szintén babért jelent.

Nem egy óriási választékkal rendelkező könyvesboltra kell itt gondolnunk, hiszen ahogy az étterem, úgy a könyvek is választékosak, többnyire ugyanis Hamvas Béla kötetek csücsülnek a polcokon, az étterem ráadásul felolvasóestekre és kulturális eseményekre is alkalmas

Forrás: Dining Guide

Könyvbár

“Egy ponyvaregény is lehet remekmű, ha jól van elkészítve” – így szól a hetedik kerületben található Könyvbár étterem mottója, ahol könyvek által inspirált fogásokat szolgálnak fel. Az utcáról bekukkantva egyébként antikváriumnak is gondolhatnák, ám ha jobban benézünk, akkor már láthatjuk, hogy egy étteremről van szó, méghozzá nem is akármilyenről: az étteremben minden héten más regény alapján főznek:volt már például Indul a bakterház menü, de Harry Potter és Gyűrűk ura fogás is.

Forrás: Étterem.hu

The Magic

A The Magic nem a könyvekről, hanem egészen pontosan egyetlen könyvről szól, mégpedig J. K. Rowling világhírű regényéről, a Harry Potterről. A The Magic étterembe belépve a varázsvilágban találhatjuk magunkat, miközben boszorkányok és varázslók sürögnek-forognak körülöttünk.

Ami pedig az ételeket illeti, a The Magic-ben megkóstolhatjuk a Sárvérűek Bugerét vagy a Két oldal csatáját, de számos ínycsiklandó gofri közül is válogathatunk, például a Házimanók finomsága és az Unikornis nasi közül is. Ezenkívül semmiképpen ne hagyjátok ki a bájitalokat, egészen varázslatos élményben lehet részetek!

Forrás: Wolt

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago