Zoska: nyugodt oázis a tartalmas reggeli szerelmeseinek

Mivel imádjuk megadni a reggeli módját, szeretünk újabbnál újabb helyek után kutatni a fővárosban, ahol egy igazán jót tudunk enni. Ezúttal egy belvárosi rejtekhelyet, a Zoska névre hallgató reggelizőt pécéztük ki magunknak, és ha már arra jártunk, teszteltük is. 

Mi igazi pacsirták, azaz korán kelők vagyunk, így ha alkalomadtán nem otthon kapjuk be a napindító első falatokat, akkor szeretjük valahol egy jó könyv vagy barátok társaságában elfogyasztani a reggelinket. Csakhogy sok reggelizőhely 8:30-9:00 táján nyit a fővárosban, na de nem úgy a Zoska, ami már hétkor is tárt ajtókkal várja korgó gyomrú vendégeit! El is mentünk szerencsét próbálni.

Az első és legszembetűnőbb tulajdonsága a Zoskának, hogy felettébb frekventált, mégis nyugodt helyen található, a Múzeum-körút takarásában. Közel van hozzá az ELTE bölcsészkara, így meg mernénk kockáztatni, hogy tanévközben az egyetemi élet egyik origója lehet – ezt a teóriánkat erősíti az is, hogy az étteremben pénztárcabarát áron fogyaszthatunk. Mi egy rohanós szerdai napon tértünk be, és bár akkor sem voltak kevesen, egy-egy üresen tátongó asztalt azért még találtunk, amire gyors le is csaptunk, mielőtt bárki elhappolhatta volna előlünk.

Forrás: Zoska

A menü alapvetően választékosnak bizonyult: a klasszikus reggeli kínálat mellett lehetőség van választani tartalmas melegszendvicsek (például bri sajtos, avokádós vagy tojássalátás), tojásételek (tükörtojás, rántotta, bundás kenyér) és zabkásák  (fahéjas-almás, málnás-vörösáfonyás) széles kínálatából, de akadnak ezen kívül amerikai palacsinták, péksütemények, különböző saláták és roppanós virsli is. Mi egy avokádós melegszendvicset és egy málnás- vörösáfonyás zabkását tettünk magunkévá, mindkettő finom volt, ráadásul az adagokra sem lehetett panaszunk. Ami pedig az italokat illeti, a kávén túl is bőséges választék várja a vendégeket: van például frissen facsart narancs/grapefruit, smoothie, limonádé, almafröccs és házi jeges tea is.

A tartalmas adagok és a széles választék miatt a Zoskába nem csak reggelire, hanem ebédre vagy uzsonnára is érdemes beugrani, és ennek még csak akadálya sincs, ugyanis sok reggelizővel ellentétben ez a hely egészen délután 6-ig nyitva áll a vendégek előtt. Egyetlen negatívumként csupán azt tudnánk megemlíteni, hogy mivel igen népszerű hely, csúcsidőben gyakran megtelik, így ha tehetitek inkább kevésbé felkapott időpontban menjetek.

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

11 óra ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

11 óra ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

11 óra ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

3 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

3 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago