Hírek

A jó öreg márványkuglóf

A hagyományos márványkuglóf láttán minket azonnal elfog a nosztalgia, ráadásul nagyon praktikus süti is, ugyanis kevés munkával is ellenállhatatlan a végeredmény. 

A kuglóf főképpen a húsvéti időszakban népszerű, de mi igazán sajnálnánk, ha csupán erre az időszakra korlátozódna ennek a mennyei sütinek a készítése. Már önmagában is nagyon látványos a formája, ám ha még márványozzuk is, tényleg senki nem tud majd neki nemet mondani.

Csokoládémázzal leöntve talán még szebb Forrás: Cookpad

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 13 dkg margarin
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 50 ml rumaroma (2 ek)
  • 25 dkg porcukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan Eléonore kakaópor 22-24%

 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A kuglóf formát kikenjük, majd lisztezzük.

A tojások sárgáját a margarinnal jól kikeverjük, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a porcukrot, a rumaromát, 1 dl tejet, és az egészet habosra keverjük. A lisztes sütőport is a tésztához adjuk, és csomómentesre keverjük.

A tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk, majd a tészta kb. 1/3-át kivesszük egy tálba, és hozzákeverjük a maradék 0,5 dl tejben elkevert Eléonore 22-24%-os kakaóport. (Ebben a részben kicsit megviselt lesz a tojásfehérje hab, de a végeredményen ez nem fog látszani.)

Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna krémet, majd a forró sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal levesszük 175 fokra, és kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Kész is a márványkuglóf, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

4 nap ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

4 nap ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

1 hét ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

1 hét ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

3 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

4 hét ago