Forrás: Blikk
A hagyományos márványkuglóf láttán minket azonnal elfog a nosztalgia, ráadásul nagyon praktikus süti is, ugyanis kevés munkával is ellenállhatatlan a végeredmény.
A kuglóf főképpen a húsvéti időszakban népszerű, de mi igazán sajnálnánk, ha csupán erre az időszakra korlátozódna ennek a mennyei sütinek a készítése. Már önmagában is nagyon látványos a formája, ám ha még márványozzuk is, tényleg senki nem tud majd neki nemet mondani.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A kuglóf formát kikenjük, majd lisztezzük.
A tojások sárgáját a margarinnal jól kikeverjük, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a porcukrot, a rumaromát, 1 dl tejet, és az egészet habosra keverjük. A lisztes sütőport is a tésztához adjuk, és csomómentesre keverjük.
A tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk, majd a tészta kb. 1/3-át kivesszük egy tálba, és hozzákeverjük a maradék 0,5 dl tejben elkevert Eléonore 22-24%-os kakaóport. (Ebben a részben kicsit megviselt lesz a tojásfehérje hab, de a végeredményen ez nem fog látszani.)
Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a sárga és a barna krémet, majd a forró sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal levesszük 175 fokra, és kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
Kész is a márványkuglóf, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…