A palacsinta sütés nem tartozik a legördöngösebb konyha folyamatok közé, – nyugodtan mondhatjuk – bárki el tudja készíteni. Ez valóban így is van, nem egy túl nagy kunszt, és gyorsan meg is van. Bár az igazán tökéletes palacsinta tészta elkészítése azért igényel némi konyha ismeretet. Ezeket soroljuk most fel!
Hozzátennénk, hogy azért itt is akadnak bőven eltérések: van aki vastagon, van aki vékonyan, sósan vagy édesen szereti. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amivel tökéletesítheted a palacsintát!
Csak kevés cukor kerüljön a palacsintatésztába (ha egyáltalán rakunk bele), különben ragadós lesz az alja!
Az olaj vagy a zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túl sötét lesz és odakaphat. Csorgassunk kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kenjük ki), majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön!
A palacsintatészta különösen könnyűvé válik, ha robotgépet használunk hozzá.
A tojásokat mindig alaposan mossuk meg használat előtt, ugyanis számtalan kórokozó tapad meg rajtuk, amelyek óhatatlanul is az ételbe kerülhetnek.
A palacsinta tésztájába tegyünk egy kevés olajat, így nem kell mindig külön-külön csorgatni a serpenyőbe, ezzel időt spórolhatunk. A legelső palacsintánál azonban még tegyünk egy keveset a serpenyőbe, hogy nehogy leragadjon.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…