Hírek

Palacsinta sütés fortélyai

A palacsinta sütés nem tartozik a legördöngösebb konyha folyamatok közé, – nyugodtan mondhatjuk – bárki el tudja készíteni. Ez valóban így is van, nem egy túl nagy kunszt, és gyorsan meg is van. Bár az igazán tökéletes palacsinta tészta elkészítése azért igényel némi konyha ismeretet. Ezeket soroljuk most fel!

Hozzátennénk, hogy azért itt is akadnak bőven eltérések: van aki vastagon, van aki vékonyan, sósan vagy édesen szereti. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amivel tökéletesítheted a palacsintát!

Csak kevés cukor kerüljön a palacsintatésztába (ha egyáltalán rakunk bele), különben ragadós lesz az alja!

Az olaj vagy a zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túl sötét lesz és odakaphat. Csorgassunk kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kenjük ki), majd öntsük bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön!

A palacsintatészta különösen könnyűvé válik, ha robotgépet használunk hozzá. 

A tojásokat mindig alaposan mossuk meg használat előtt, ugyanis számtalan kórokozó tapad meg rajtuk, amelyek óhatatlanul is az ételbe kerülhetnek. 

A palacsinta tésztájába tegyünk egy kevés olajat, így nem kell mindig külön-külön csorgatni a serpenyőbe, ezzel időt spórolhatunk. A legelső palacsintánál azonban még tegyünk egy keveset a serpenyőbe, hogy nehogy leragadjon.

 

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago