Categories: GasztoTechHírek

Airfryer XXL Smart: teszteltük a Philips forrólevegős sütőjét

A meleglevegős sütők – divatos nevükön airfryerek -, valóságos forradalmat indítottak a sütők világában, ráadásul itthon is egyre trendibbnek számítanak. A Philips Airfryer XXL Smart is sok jót ígért, így alig vártuk, hogy élesben is bizonyítson. 

Az airfryer készülékek gyermekkorunk népszerű olajsütőire emlékeztetnek, működésüket tekintve azonban éppen ellentétjei egymásnak: míg a hagyományos fritőzök tetemes olajmennyiséggel dolgoznak, addig az airfreyerek egy cseppnyi zsiradék nélkül is képesek sütni. Utóbbiak esetében az étel közvetlenül érintkezik a készülék által befújt forró levegővel, így az eszköz kialakításának és a levegő cirkulálásának köszönhetően készül el. Ezáltal nem csak, hogy sokkal egészségesebb fogásokat varázsolhatunk az asztalra, de az olajszagú konyhának és az órákig tartó szellőztetéseknek is könnyes búcsút inthetünk.

Fotó: Pjilips

Érthető hát, hogy nagy izgalommal fogadtuk a dolgozóasztalunkon landolt Philips Airfryer XXL Smartot, amellyel a leírás szerint süthetünk, piríthatunk, grillezhetünk, melegíthetünk, sőt mi több, még muffint is készíthetünk. Az egyéni beállítás mellett fix programok is a rendelkezésünkre állnak: válogathatunk a csirkecomb, a friss/fagyasztott burgonya, az  egész csirke és a hal munkaprogramok között is.

Az Airfryer XXL Smart abszolút csúcskategóriás a hasonló készülékek között, hiszen a mesterséges intelligenciával működő beépített szenzoroknak köszönhetően képes nyomon követni az étel sütési folyamatát. Ez lényegében annyit jelent, hogy nem csak fix programokat használ fel az ételek készítésekor, hanem szükség esetén finomít, vagy éppen erősít a levegő hőmérsékletén, hogy valóban tökéletes legyen a végeredmény. Mindez pedig nem csak egy jól csengő marketingszöveg, az általa készített csirkecomb ugyanis valóban tökéletes lett: kívülről ropogós, belül pedig omlós, épp ahogyan a nagykönyvben meg van írva.

A Philips felsőkategóriás sütőjét a Techworld műhelyében vetettük alá alapos tesztelésnek, ezért, ha szeretnétek megtudni, hogy pontosan, hogyan teljesített nálunk az ultradivatos konyhai eszköz, akkor kattintsatok az alábbi oldalra.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago