Categories: HírekReceptek

Birsalma krémleves bacon chipsszel

A birsalma kissé megosztó gyümölcs, vannak akik imádják, mások pedig ódzkodnak tőle: utóbbiaknak azonban egész biztos megváltozik a véleménye, ha elkészítik a birsalma krémleves receptjét. 

A birsalma krémleves akár desszertként is megvalósítható, ebben az esetben tejszínnel, vagy tejszínhabbal, fahéjjal és sok-sok szegfűszeggel érdemes megbolondítani. Mi egy kevésbé édes verziót mutatunk, amelyet bacon chipsszel, netalántán fetasajttal érdemes még különlegesebbé varázsolni.

Akit továbbra sem győztünk meg, érdemes tudnia, hogy a birsalmánál kevés egészségesebb étel létezik: ez a méltatlanul nélkülözött hazai gyümölcs valóságos rost-bomba, ami nagyban segíti az emésztőrendszer egészséges működését. Ha ez még nem volna elég, a birs rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz (egyes források szerint megközelítőleg 25 félét, köztük vasat, foszfort, magnéziumot), de B-, E-, C- és P-vitamin tartalmára sem lehet panaszunk – ez utóbbit például azért érdemes fogyasztani, mert segíti a C-vitamin felszívódását, és megvédi az oxidációtól.

Forrás: Lazzaris

Hozzávalók

30 dkg csicsóka
40 dkg birs
7 dl csirke alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek méz
1 ek vaj
1 dl fehérbor
5 dkg bacon

A csicsókát és a birsalmát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A vajra dobjuk, majd a borral meglocsolva puhára pároljuk. Felengedjük a húslével, hozzáadjuk a mézet. Mikor felforrt, összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk, és alaposan megborsozzuk ízlés szerint.

A bacon-öket 4-5 db-ba vágjuk, ropogósra sütjük ugyanabban a serpenyőben. Külön tálkákban kínáljuk a leveshez.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago