Kókusz és csoki találkozása: bounty palacsinta

Bár a lekvárossal vagy a fahéjassal sincs semmi gond, van az úgy, hogy kicsit extrábbra vágyunk, ilyenkor pedig tökéletes választás a Bounty ízű palacsinta. 

A csoki és a kókusz nagyon menő párosítás együtt, ezt már a Bounty csoki óta tudjuk. Jó hír, hogy ez az ízélmény palacsinta formájában is visszahozható, és ha kicsit macerásabb is, mint megkenni lekvárral, azért még így sem nagy ördöngösség a bounty palacsinta elkészítése.

Többféleképpen is készíthetjük, például úgy, hogy már a tésztába is kakaót keverünk. Forrás: Tube Follow

Hozzávalók

A palacsintához

4 db tojás
40 dkg finomliszt
1 teáskanál só
5 dl tej
1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

4 db tojássárgája
4 ek cukor
2 evőkanál finomliszt
0.5 l tej
2 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez

20 dkg barackbefőtt (vagy más gyümölcs)
6 ek csokiszósz

A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, közben pedig nekilátunk a tölteték elkészítéséhez.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd ha simára kevertük mehet hozzá a forró tej is. Jól elkeverjük, beleszórjuk a kókuszt, és lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük.

A tejszínnel hígítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.

Ha szeretnénk, készíthetjük vaníliás pudingporból is, amihez kókuszreszeléket és tejszínt is adhatunk.

Miután kisütöttük a palacsintákat, betöltjük a töltelékkel, formára hajtjuk, és csorgatunk rá csokiöntetet. Valamilyen gyümölccsel tálalva még gusztább, és finomabb lesz a végeredmény.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago