Egy cukrászdai kedvenc: a feledhetetlen habroló

Igazi nosztalgikus finomság a habroló, amiből nem csak a cukrászdai változat, de a házilag készült is nagyon finom!

A habroló kicsik nagyok kedvence, tipikusan az finomság, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret. Bár elsőre kissé macerásnak tűnhet az elkészítése, valójában ripsz-ropsz kész, és akkor sincs semmi gond, ha nincs otthon rolóforma.

Csokis vagy vaníliás krémmel is megtölthetjük, ez már csak rajtunk áll. Közeli rokona a sajtroló, azt is érdemes kipróbálnunk!

Fotó: Cookpad

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta (vajas)

A töltéshez

6 db tojásfehérje
6 ek porcukor

A díszítéshez

1 ek porcukor

A leveles vajas tésztát fogjuk, és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk.

Roló formára feltekerjük a tésztát csiga vonalban úgy, hogy szorosan illeszkedjen az alsó a fölötte lévő sorhoz. Inkább picit fedje a tészta egymást, minthogy rés legyen közöttük, mert akkor a hab kibújik a résen.

Sütőtől függ, hogy mennyi idő alatt teljesül, de a lényeg, hogy közepes hőfokon süssük aranybarnára

Ha kivettük a sütőből, hagyjuk őket kihűlni.

Amíg hűlnek, elkészíthetjük a tölteléket: a tojásfehérjéket verjük fel gőz fölött a cukorral.

Ha elég kemény a hab, akkor betölthetjük a rolókat. Ehhez segítségünkre lehet habzsák, vagy tortadíszítő “nyomó pisztoly”

Már csak a tálalás van hátra, ízlés szerint díszíthetjük porcukorral.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

8 óra ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

9 óra ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

9 óra ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

3 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

3 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago