Felejtsétek el a régi menzai borsófőzelék rémálmot, ezzel a recepttel tutira megtudtuk győzni bárkit, aki eddig utálta a borsófőzeléket.
Egyszerű, de nagyszerű étel, mégis sokaknak rossz emléke van róla, elsősorban a rossz menzai verziónak köszönhetően. Bár manapság mintha egyre jobban kopna ki a köztudatből, és talán már nem tartozik a trendi ételek közé, szerintünk kár lenne feledésbe merülni a borsófőzeléket. Többek között azért se, mert a zöldborsó magas fehérjetartalomal bír, emellett pedig A-, K-, C-vitamint, valamint mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz.
A zöldborsófőzelék tükörtojással vagy fasírttal tálalva is isteni. Mi most ez utóbbit készítettük el hozzá. Voilá!
Főzelékhez
Egy lábosban hevíts kevés zsiradékot, rakd bele a kifejtett borsót, és körülbelül öt percig párold. Közben kevergesd. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint. Kis lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Közben készítsd el a habarást.
Egy tálban dolgozd csomómentesre a lisztet a tejjel, nyomd bele a fokhagymát. Öntsd a puha borsóhoz, közben kevergesd. Forrás után hagyd még öt percig a főni, hogy ne legyen lisztíze a főzeléknek. Végül add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ha azzal is rottyan egyet, vedd le a tűzről, és melegen, feltéttel tálald. Ezzel a borsófőzelék recepttel egyszerűen nem fogsz mellélőni.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…