Felejtsétek el a régi menzai borsófőzelék rémálmot, ezzel a recepttel tutira megtudtuk győzni bárkit, aki eddig utálta a borsófőzeléket.
Egyszerű, de nagyszerű étel, mégis sokaknak rossz emléke van róla, elsősorban a rossz menzai verziónak köszönhetően. Bár manapság mintha egyre jobban kopna ki a köztudatből, és talán már nem tartozik a trendi ételek közé, szerintünk kár lenne feledésbe merülni a borsófőzeléket. Többek között azért se, mert a zöldborsó magas fehérjetartalomal bír, emellett pedig A-, K-, C-vitamint, valamint mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz.
A zöldborsófőzelék tükörtojással vagy fasírttal tálalva is isteni. Mi most ez utóbbit készítettük el hozzá. Voilá!
Főzelékhez
Egy lábosban hevíts kevés zsiradékot, rakd bele a kifejtett borsót, és körülbelül öt percig párold. Közben kevergesd. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint. Kis lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Közben készítsd el a habarást.
Egy tálban dolgozd csomómentesre a lisztet a tejjel, nyomd bele a fokhagymát. Öntsd a puha borsóhoz, közben kevergesd. Forrás után hagyd még öt percig a főni, hogy ne legyen lisztíze a főzeléknek. Végül add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ha azzal is rottyan egyet, vedd le a tűzről, és melegen, feltéttel tálald. Ezzel a borsófőzelék recepttel egyszerűen nem fogsz mellélőni.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…