Felejtsétek el a régi menzai borsófőzelék rémálmot, ezzel a recepttel tutira megtudtuk győzni bárkit, aki eddig utálta a borsófőzeléket.
Egyszerű, de nagyszerű étel, mégis sokaknak rossz emléke van róla, elsősorban a rossz menzai verziónak köszönhetően. Bár manapság mintha egyre jobban kopna ki a köztudatből, és talán már nem tartozik a trendi ételek közé, szerintünk kár lenne feledésbe merülni a borsófőzeléket. Többek között azért se, mert a zöldborsó magas fehérjetartalomal bír, emellett pedig A-, K-, C-vitamint, valamint mangánt, foszfort és vasat is tartalmaz.
A zöldborsófőzelék tükörtojással vagy fasírttal tálalva is isteni. Mi most ez utóbbit készítettük el hozzá. Voilá!
Főzelékhez
Egy lábosban hevíts kevés zsiradékot, rakd bele a kifejtett borsót, és körülbelül öt percig párold. Közben kevergesd. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint. Kis lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Közben készítsd el a habarást.
Egy tálban dolgozd csomómentesre a lisztet a tejjel, nyomd bele a fokhagymát. Öntsd a puha borsóhoz, közben kevergesd. Forrás után hagyd még öt percig a főni, hogy ne legyen lisztíze a főzeléknek. Végül add hozzá az apróra vágott petrezselymet is. Ha azzal is rottyan egyet, vedd le a tűzről, és melegen, feltéttel tálald. Ezzel a borsófőzelék recepttel egyszerűen nem fogsz mellélőni.
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…