Forrás: Wide Open Eats
A sütőtökös muffin különösen népszerű így Halloween felé közeledve, amit akkor is érdemes elkészíteni, ha idén nem megyünk semmilyen beöltözős buliba.
A sütőtök az ősz legzseniálisabb zöldsége, amely önmagában is isteni, ráadásul sütikbe is remekül passzol.
A sütőtökös muffin már jó ideje népszerű Amerikában, itthon egyelőre csak pár éve lett felkapott. A süti népszerűsége abszolút érhető, ugyanis nagyon finom, kellemesen illatos, és tulajdonképpen elrontani sem lehet, csupán egy muffinforma szükségeltetik hozzá.
A héj és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk a sütőtököt, és egy kevés sós vízben puhára főzzük, majd botbotmixerrel pürésítjük.
190 fokra előmelegítjük a sütöt, közben a a vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. A sütőtökös pürébe belekeverjük a fűszereket, és vajkrémet adunk hozzé. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a sütőtökös masszába forgatjuk, és simára dolgozzuk.
A muffintepsibe (12 darabos) papírformáka teszük, majd ezekbe szépen kikanalazzuk a tésztát, amit 20-25 perc alatt készre sütünk.
A birsalmalekvárt megmelegítjük és simára keverjük. Végül a kihűlt muffinok tetejét vékonyan megkenjük a zselével.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…