Categories: GasztroturizmusHírek

Ennyibe kerülne, ha top éttermekből rendelnéd a karácsonyi menüt

Évről évre egyre többen gondolkodnak el azon, hogy hátrahagyva a karácsonyi sütéssel és főzéssel járó kényelmetlenségeket, inkább étteremből rendelik meg az ünnepi menüt.  

A Pénzcentrum utánajárt, hogy vajon mennyibe kerülne, ha a karácsonyi menüt Magyarország top éttermeiből rendelnénk meg. A Costes Domwntown például hatfogásos gourmet menüvel kedveskedik a vendégeknek, amiben tésztában sült pástétomot, lencsesalátát, tőkehalpürét, gesztenyés tortellinit és burgundi marhát kínál 19 900 forintért. A karácsonyi menü mellett, ajándékkosarat is választhatnak a Costes vendégei: 2 fő részére szóló karácsonyi kosaruk – amely többek között szopós malac kocsonyát, portugált hallevest, konfitált kacsacombot és fatörzstortát tartalmaz – 38 ezer forintba kerül.

A Budapest szívében található Széchenyi Kertvendéglő 1790 forint/adag áron kínál halászlét, töltött káposztát pedig 2290 forint/ adagért. A Stex Ház Étterem szintén ajánl halászlét és töltött káposztát: előbbi ponty filével 1.690 forint, szürkeharcsafilével 1.890 forint, míg utóbbi 2.190 forintba kerül.

Szaletly vendéglő és kert és 10 ezer forint felett ingyen szállítja ki a kért menüt, amelyek között többek között szerepel egy bajai halászlé csomag 4 személyre 6.980 forintért, egy kemencés töltött káposzta sült oldalassal 2 személyre 5.180 forintért és egy narancsos kacsacomb tört burgonyával, párolt káposztával 2 személyre 6.180-ért.

Nekünk már olvasás közben is összefutott a nyál a szánkban, ha Nektek is, és kíváncsiak is vagytok, hogy milyen ünnepi menüvel várnak titeket a legmenőbb hazai fine dining éttermek, akkor látogassatok el erre az oldara, és böngésszetek az ínycsiklandó összesített ajánlatok közül.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago