A fekete erdő tortát egyszerűen kötelező elkészíteni a meggyszezonban, ha viszont elkerülnénk a sütést, akkor maradjunk a pohárkrémnél, amely tökéletesen visszaidézi a nevezetes torta ízvilágát.
A pohárkrémeket már csak azért is imádjuk, mert lényegesen egyszerűbb az elkészítésük, mint azoknak a desszerteknek, amelyet sütni kell. A fekete erdő pohárkrém alapja a rétegezés, amelyet érdemes valamilyen keksszel indítani. Természetesen rakhatunk bele csokis piskótát is, ha van időnk a piskótával bíbelődni.
A krém lehet főzött cukrászkrém vagy puding, de akár sajtrém, mézzel elkevert görögjoghurt vagy mascarpone is. A rétegek közé tűzdeljünk bele gyümölcsöket, a savanykás meggy tökéletes választás az édes krém mellé.
Ha nem készítünk hozzá piskótát, akkor egy igen finom, ám leegyszerűsített fekete erdős ízvilágot kapunk, ami hétköznapi kényeztetésnek ugyanúgy megfelelő, mint elegáns vendégváró desszertnek.
A fagyasztott meggyet a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy kevés cseresznyepálinkával egy kis forralóba tesszük, és kb. 5 perc alatt összefőzzük.
A tejszínt habbá verjük. A mascarponét a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral elkeverjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Az omlós kekszet poharakba morzsoljuk, rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd a tetejére a meggyragut, és ha szeretnénk még egy kis tejszínhabbal is dúsíthatjuk.
Azonnal tálaljuk.
Borítókép forrása: Ktarzis Caféblog
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…