A fánk kapcsán elsőként a farsangi szezon jut eszünkbe, ám mi annyira szeretjük ezt a finomságot, hogy igazán sajnálnánk, ha csak a téli időszakra korlátozódna a fogyasztása. Ezek közül is abszolút kedvencünk a túrófánk, ennek a receptje következik most.
A túrófánk nem csak nagyon finom, de lényegesebben kevesebb időt is visz el, mint például a hagyományos szalagos fánk: nem kell sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani, az íze azonban még így is fantasztikus.
Szó mi szó, nem kell hát konyhatündérnek lenni, ahhoz hogy finoman el tudjuk készíteni, bár az igaz, hogy amilyen gyorsan kész, olyan gyorsan el is fogy. A formázáshoz egyébként teljesen megteszi egy vizes kanál is, és a tökéletes formára sem kell törekednünk, már csak azért sem, mert a forró olajban, akkor is úgy fog puffadni, növekedni, hogy biztosan nem lesznek egységes formájúak a gombóckák.
Egy keverőtálban összegyúrjuk az áttört túrót, a lisztet, a tejfölt, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi golyókat gyúrunk és lisztezett tálcára tesszük őket.
Az olajat felforrósítjuk, és folyamatosan forgatva kisütjük benne a fánkokat. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Borítókép forrása: Schar
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…