Fotó: Becky Excell
Ez az almafánk recept finom, pofonegyszerű, dagasztani sem kell, így pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk.
Vízkereszttel kezdetét vette a farsangi szezon, amelynek legnépszerűbb étele egyértelműen a fánk. A fahéjas almafánk az egyik legjobban bevált receptünk, hiszen sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani nem kell, tulajdonképpen igazi jolly joker, ha rákívántunk a fánkra, de nem akarunk vele órákat bíbelődni.
Az alma mellesleg azért is jó választás a fánkhoz, mert kellemesen édes ízt ad neki, ráadásul a tésztába reszelve pihe-puha textúrával és nedvességgel tölti fel.
Valamint:
A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük. Az almákat először meghámozzuk, majd lereszeljük, és hozzáadjuk a liszthez ad a felütött tojásokkal együtt, és szépen összekeverjük az egészet.
Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk, majd két kanállal vagy fagyiskanállal fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba.
Egyszerre ne rakjunk bele túl sokat, mert a sütés során meg fognak dagadni.
Ha szükséges, megfordítjuk, bár többnyire maguktól is megteszik ezt.
Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Porcukorral meghintve még melegen tálalva a legfinomabb.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…