Gyorsan kész almafánk

Ez az almafánk recept finom, pofonegyszerű, dagasztani sem kell, így pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk. 

Vízkereszttel kezdetét vette a farsangi szezon, amelynek legnépszerűbb étele egyértelműen a fánk. A fahéjas almafánk az egyik legjobban bevált receptünk, hiszen sem dagasztani, sem keleszteni, sem nyújtani nem kell, tulajdonképpen igazi jolly joker, ha rákívántunk a fánkra, de nem akarunk vele órákat bíbelődni.

Az alma mellesleg azért is jó választás a fánkhoz, mert kellemesen édes ízt ad neki, ráadásul a tésztába reszelve pihe-puha textúrával és nedvességgel tölti fel.

Fotó: Domesticate ME

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 púpos teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor

Valamint:

  • olaj a sütéshez
  • porcukor – vaníliás vagy fahéjas – a tálaláshoz

 

A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük. Az almákat először meghámozzuk, majd lereszeljük, és hozzáadjuk a liszthez ad a felütött tojásokkal együtt, és szépen összekeverjük az egészet.

Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk, majd két kanállal vagy fagyiskanállal fánkokat szaggatunk a tésztából az olajba.

Egyszerre ne rakjunk bele túl sokat, mert a sütés során meg fognak dagadni.

Ha szükséges, megfordítjuk, bár többnyire maguktól is megteszik ezt.

Amikor már szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Porcukorral meghintve még melegen tálalva a legfinomabb.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago