Categories: HírekReceptek

Ha olasz ízvilágra vágysz: sajtos-paradicsomos gnocchi

Ha kevés az időd, és gyorsan kellene egy vacsi, akkor a sajtos-paradicsomos gnocchi receptje jól jöhet. Igazi mediterrán ízvilág néhány perc alatt. 

Ha rajongsz az olasz konyhaárt (ahogy például mi is), akkor biztosan ismerősen cseng számodra a gnocchi elnevezés. A gnocchi nem más, mint egy krumpli alapú tésztaféle, amelyet a magyar konyha nudli néven ismeri.

Jó gnocchit készíteni nem nehéz, de van egy-két trükk, amit érdemes betartani. Van ugyanis az a gnocchie, ami borzasztóan nehéz, rágós, és két falat után úgy érezzük, hogy elég belőle. Aztán van az a fajta, amiből meg semennyi nem elég, olyan finom és könnyű, hogy szinte elolvad az ember szájában. Ha te is az utóbbira szavazol, akkor mutatunk egy receptet, ahol a gnocci olyan könnyű lett, mint egy pillecukor!!

Hozzávalók

  GNOCCHIHOZ:

  • 2 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 320 g liszt

    PARADICSOMSZÓSZHOZ:

    • 1.5 evőkanál olívaolaj
    • 250 g paradicsompüré
    • 60 ml víz
    • 0.5 teáskanál oregánó
    • 0.5 teáskanál bazsalikom
    • 0.25 teáskanál
    • 1 fokhagyma
  • TETEJÉRE PEDIG :
  • 250 g mozzarella sajt
  • 60 g parmezán sajt

Egy fazék sós, forralt vízbe beledobjuk az előre meghámozott burgonyákat. 15 percig főzzük, lényegében addig, amíg kicsit megpuhulnak a krumplik. Szűrjük le, hagyjuk megszáradni és kihűlni őket, majd egy villával törjük szét őket. Az összetört burgonyákhoz adjuk hozzá a tojást és a lisztet, majd gyúrjuk egybe a hozzávalókat labda formájú tésztává. Alakítsunk a tésztából hosszabb alakzatokat, kígyó formájúakat, majd, miután ez kész, vágjuk ketté az összes tésztanyúlványt egy lisztezett vágódeszkán. El is készültek a várva várt gnocchik. Dobáljuk a gnocchikat forralt vízbe. A nokedlihez hasonlóan, ha a víz felszínére feljön a sok kis krumplis labdácska, akkor húzzuk a tűzről az ételt, és szűrjük le egy külön edénybe.

A sütőt melegítsük elő körülbelül 220 fokra, és egy 20×15 centiméteres tepsit olajozzunk ki. Egy edénybe rakjuk bele a paradicsomszósz összetevőit, majd közepes lángon főzd is meg. A tepsibe helyezzük el a gnocchikat, öntsük rá a paradicsomszószt, a tetejét pedig hintsük meg a mozzarella és a parmezán sajtokkal. A sütőben addig süssük, amíg a tetején a sajt nem lesz aranybarna, ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.

Ez a paradicsomos gnocchi recept nem fog csalódást okozni!

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago