Categories: Hírek

Íme a Pápai Hús Ünnepi sonkakülönlegessége

A Pápai Hús, mely idén ünnepli alapításának 111. évfordulóját, egyedülálló termékkel lép a piacra. A Sonkarikum elnevezésű új termékcsaládot bemutatva, a vállalat három különleges ízesítésű sonkát kínál, amelyek közül az egyik egy páratlan együttműködésből született: a sonkák érleléséhez a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok tokaji szamorodni borát használják fel. Ezzel a lépéssel a Pápai Hús nemcsak saját, több mint egy évszázados hagyományát ünnepli, hanem a hazai húsipar innovációs törekvéseit is előtérbe helyezi.

A limitált kiadású Sonkarikumok, melyek a vállalat 111. évfordulójára jelennek meg, válogatott alapanyagokból készülnek és minden egyes darabjukat 111 napig érlelik. A termékcsalád egyik kiemelkedő darabja egy szoros együttműködés eredményeképp jött létre, amely során a borászat szamorodnija adja meg a sonkák egyedi ízvilágát. A Pápai Hús ezzel az új termékcsaláddal nemcsak az újrakezdés és felfedezés szimbólumát kívánja megünnepelni, hanem azt is, hogy a magyar húsiparban vezető szerepet tölt be az innováció és az újdonságok felkutatása terén. A Consumer Panel Services legutóbbi felmérése szerint a vállalat piacvezető a feldolgozott húsipari termékek között.

Pápai sonka

A Sonkarikum sonkák készítéséhez egyedi fűszerkeveréket és tokaji szamorodnival gazdagított pácot használnak, amelyek összetevői – a bor karakteres íze és illata mellett – babérlevél, csillagánizs és mustármag, így biztosítva a sonkáknak különleges, kiegyensúlyozott ízvilágot. A Pápai Hús sonkamestereinek köszönhetően az eredmény egy prémium kategóriájú, kellemesen füstölt, száraz érlelt sonka, amely a prémium sonkák között méltó helyet foglal el. A termékcsalád további tagjai között találhatók a lágy fűszerekkel, feketeborssal, borókabogyóval és korianderrel érlelt változat, valamint a bazsalikomos, oregánós, kakukkfűves ízesítésű sonkakülönlegesség.

A hagyomány és innováció jegyében készült Sonkarikumokkal a Pápai Hús nemcsak a magyar sertéstenyésztés és hentesmesterség kiválóságát ünnepli, hanem a jövő generációinak is átadja a tudást és a szakértelemet. Az együttműködés a Pápai és a Gróf Degenfeld között a két történelmi magyar márka közötti erős kapcsolatot szimbolizálja, és egyúttal bizonyíték arra, hogy a különleges sonkák különleges érlelést igényelnek.

Nyers Marcell

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago